Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Charitativní festival Houpačka letos pomůže Aničce, Viktorovi a Karolínce

PR článek

Spolek 2/4 připravuje již 7. ročník charitativního a multižánrového festivalu „HOUPAČKA 2019...aneb my vám-vy nám“. Letos se společně pohoupáme 17. srpna ve Velešíně v areálu fotbalového hřiště FC Velešín. Brány festivalu se pro návštěvníky otevřou ve 13 hodin.

Je nepsaným pravidlem, že Houpačka každý rok představuje nový program, ve kterém představuje kulturní a společenské projekty minoritních žánrů, které jsou určeny všem věkovým kategoriím.

V tomto trendu budou organizátoři pokračovat i letos. Nedílnou součástí festivalu je benefiční běh pro „vzácné děti“ (start 14.00 parkoviště Jihostroje), který dovede účastníky až k Houpačce, kde se budou moci vyřádit na řadě originálních atrakcí a soutěží, sledovat netradiční exhibice a workshopy, seznámit se s aktivitami neziskových organizací, které se snaží pomáhat druhým, nakoupit si ve stáncích s benefičním prodejem a zažít mnoho dalších překvapení. Samozřejmostí je napěchovaný hudební program, ve kterém se představí ti nejlepší interpreti, které nabízí tuzemská alternativní scéna.

Těšit se tak můžete na hudební vystoupení britského bluesového zpěváka Justina Lavashe, populární skupinu ZRNÍ, stoner rockové The Atavists či elektronický projekt Himalayan Dalai Lama. Na programu je také exhibiční vystoupení a workshop trial bikerů DMJ SHOW, taneční vystoupení skupiny AIWA! TRIBE a ekvilibristické duo YOYO BOYS.

Na festivalu se představí neziskové organizace POTRAVINOVÁ BANKA JčK, Budějovická skupina AMNESTY INTERNATIONAL, PSÍ ÚTULEK ČESKÝ KRUMLOV, spolek METODĚJ a BESIP

Houpačka pomáhá

Už sedm let spolupracuje festival se spolkem „METODĚJ“ (www.metodej.com) a společně se snaží finančně podpořit děti a jejich rodiny se vzácnou a závažnou metabolickou poruchou. Tato onemocnění jsou velmi často život ohrožující a zásadně omezující kvalitu života pacientů. Navíc jsou natolik specifická a vzácná, že pro ně nezbývá místo v „tabulkovém“ systému našeho sociálního systému a rodiny těchto dětí jsou mnohdy nuceni hradit nákladné kompenzační pomůcky, léky apod sami. Proto se Houpačka pokouší vytěžit finanční prostředky na jejich podporu.

V loňském roce se podařilo vytěžit rekordní částku 108 tisíc korun a od roku 2013 pak celkovou částku bezmála 500 tisíc korun. Houpačka letos podpoří tři děti. 


Anička Konečná – 6 let

Anička trpí klasickou galaktosemií. Od narození musí držet celoživotní přísnou dietu. Od září nastupuje do školy a z výtěžku by rodina pořídila věci a nakoupila speciální potraviny, které jsou velmi nákladné.

Viktor Bárta – 8 let

 Viktorovi byla diagnostikována mitochondriální encefalokardiomyopatie porucha ATP syntázy při mutaci v genu TMEM 70. Při opakovaných metabolických rozvratech mu hrozí takzvaná hyperamonémie. Záchranou pro Vikiho je lék Carbaglu, ale bohužel jediná dávka tohoto léku stojí 15 500 korun, a proto by rodina použila výtěžek na uhrazení této nákladné léčby.

Karolínka Kromková – 6 let

Karolínka má diparetickou formu dětské mozkové obrny. Byla výjimečně zařazena mezi příjemce se vzácnou metabolickou poruchou, kvůli akutní potřebě finančních prostředků, které budou použity na uhrazení léčby na soukromé klinice Axon, která nabízí terapii „Kosmik“, díky níž činí Karolínka velké pohybové pokroky.


Hosty festivalu budou děti z dětského domova Tachov a Radenín. Vstupné na festival je 150 korun, děti do 12 let a ZTP mají vstup zdarma. 

Štítky festival, charita, Houpačka, Velešín, rodina, Jihostroj, Amnesty International, Aiwa, BESIP, The Atavists

Charitativní festival Houpačka letos pomůže Aničce, Viktorovi a Karolínce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.