Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tip na víkend: Oblíbený hudební festival v Českém Krumlově zve na atraktivní koncertní a doprovodný program

PR článek

Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov je v plném proudu, za intenzivními kulturními a společenskými zážitky do magického města na Vltavě míří domácí i zahraniční návštěvníci. Nenechte si ujít událostmi nabitý víkendový festivalový program.

Českokrumlovské zámecké divadlo, jedno z nejstarších dochovaných barokních divadel zámeckého typu, patří k unikátům světového významu. V pátek 26. července si můžete přímo v autentických prostorech užít operu-balet Terpsichora z uměleckého odkazu G. F. Händela. Dobová interpretace, kulisy, kostýmy, nástroje, choreografie… a dokonce i dobová gastronomie. O hudební stránku se postará soubor Musica Florea, taneční složka je dílem Hartig Ensemble, volného uskupení profesionálních tanečníků.

Páteční večer ozdobí také další z očekávaných událostí letošního festivalového programu. Kouzlo barokní hudby – společný koncert sopranistek Kristýny Kůstkové a Nikoly Uramové, výrazných osobností nastupující pěvecké generace. Na respiriu před vzácnou historickou budovou Zámecké jízdárny v areálu českokrumlovského zámku v jejich svěží, osobité interpretaci zazní skladby klasiků J. S. Bacha, A. Vivaldiho, C. Monteverdiho a G. F. Händela. Společně vystoupí s Barocco sempre giovane, komorním souborem, který je složený z mladých českých profesionálních hudebníků.

Thriller, Black Or White, I Just Can‘t Stop Lovin‘ You… Kdo by neznal hity Michaela Jacksona! A kdo by si je nechtěl poslechnout live v nových aranžích v podání Dashi, Nadi Wepperové, Dušana Kollára, Dušana Marka, Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra Martina Kumžáka! Jedinečná příležitost se vám naskytne v sobotu 27. července. Festivalový koncert Michael Jackson Symphony se koná pod širým nebem v Pivovarské zahradě ve starobylé městské čtvrti Latrán.

Klášterní kostel Božího Těla a Panny Marie Bolestné, součást areálu bývalého minoritského kláštera, bude v neděli 28. července hostit dopolední komorní koncert Vrcholná varhanní díla. Za varhany usedne olomoucký rodák Karel Martínek, který se vedle interpretace širokého spektra varhanní literatury věnuje improvizaci a kompozici.

Příjemné zpestření nabízí doprovodný festivalový program v Letním kině Kooperativy. V pátek 26. července si můžete na velkém plátně v původně renesanční Pivovarské zahradě vychutnat aktuální filmový hit Bohemian Rhapsody. Vstup na všechny projekce je zdarma.

A na závěr tip, který vám ušetří spoustu stresu a času. Nechte auto doma a do Českého Krumlova se vydejte přímým vlakem ČD z pražského Hlavního nádraží, který vás do Krumlova a zase zpátky přiveze za necelé tři hodiny – pohodlně a bez starostí s parkováním. Cestující, kteří přijedou vlakem na víkendové festivalové koncerty, navíc získají Český Krumlov Card se vstupy do pěti krumlovských expozic zdarma!

Zvýšení komfortu pro festivalové hosty sleduje spolupráce s firmou BUSEM České Budějovice, která zajistí pro návštěvníky minimálně tří sobotních koncertů autobusovou dopravu z Českých Budějovic, Lipna a Prachatic zcela zdarma. Po skončení koncertu budou milovníci hudby odvezeni zpět.


Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji on-line na www.ticketstream.cz a www.festivalkrumlov.cz nebo v pobočkách společnosti Ticketstream po celé republice a Infocentru v Českém Krumlově.

Podrobný program a kompletní informace najdete na festivalovém webu www.festivalkrumlov.cz

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, koncert, hudební festival, Georg Friedrich Händel, Vltava, Michael Jackson, Johann Sebastian Bach, Musica Florea, Martin Kumžák, Karel Martínek, Dušan Kollár, Slavnost Těla a Krve Páně

Tip na víkend: Oblíbený hudební festival v Českém Krumlově zve na atraktivní koncertní a doprovodný program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.