Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Krumlově začíná Mezinárodní hudební festival. Nabídne Take 6, operu i film

PR článek

Léto je tou správnou příležitostí naplno si vychutnat zážitky, na které během roku nezbývá dost času a energie. Neodolatelné spojení povznášející hudby a krás okouzlujícího starobylého města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO nabízí 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov, který startuje právě dnes. Reprezentativní multižánrová přehlídka během tří týdnů od 19. července do 10. srpna nabídne 23 koncertů v podání výtečných interpretů a také neméně lákavý doprovodný – především filmový – program.

Letní kino v Klášterní zahradě zve na české kultovní filmy (Hoří, má panenko, Kulový blesk, Limonádový Joe ad.) a dokumenty z MFF Jeden svět (Rebelská střední v Berlíně, Piráti ze Salé ad.) Letní kino Kooperativy v původně renesanční Pivovarské zahradě potěší aktuálními filmovými hity – Bohemian Rhapsody, Coco a Mamma Mia! Vstup na všechny projekce je zdarma. Součástí doprovodného festivalového programu je také setkání s arménskými muzikanty, členy proslulého arménského souboru The Naghash Ensemble, a ranní relaxační cvičení za doprovodu harfy v Klášterní zahradě.

K oceňovaným specifikům MHF Český Krumlov patří spolu se stabilně vysokou uměleckou úrovní také ohleduplný přístup k životnímu prostředí, což se projevuje v několika konkrétních aktivitách: Festival odebírá energii vyrobenou výhradně z šetrných, obnovitelných zdrojů od oficiálního partnera festivalu, energetické skupiny E.ON.

Festivalový shuttle servis je zajištěn prostřednictvím elektronických aut e-tron značky Audi – nového oficiálního partnera. V rámci spolupráce s Českými drahami návštěvníky koncertů přiveze z Prahy do Českého Krumlova přímý vlak. Cestující, kteří přijedou vlakem na víkendové koncerty, navíc získají Český Krumlov Card se vstupy do pěti krumlovských expozic zdarma! Ekologickou linii i zvýšení komfortu pro festivalové hosty sleduje spolupráce s firmou BUSEM České Budějovice, která zajistí pro návštěvníky minimálně tří sobotních koncertů autobusovou dopravu z Českých Budějovic, Lipna a Prachatic zcela zdarma. Po skončení koncertu budou milovníci hudby odvezeni zpět.

Krumlovský hudební festival nezapomíná ani na pomoc potřebným. Z každé zakoupené vstupenky jde 5 korun na pořízení notového materiálu v Braillově písmu pro zrakově postižené studenty ZUŠ Jaroslava Ježka. Vedle části výtěžku z prodeje vstupenek organizační tým připravuje i další formy podpory. „Spolupráce našeho festivalu se ZUŠ Jaroslava Ježka začala vloni, kdy na zahajovacím koncertě s úspěchem vystoupil student této školy, nevidomý klarinetista Daniel Klement. Letos jsme se rozhodli pomáhat ještě intenzivněji,“ potvrdil prezident festivalu Jaromír Boháč.

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, hudební festival, koncert, Světové dědictví UNESCO, festival, zahrada, Jaroslav Ježek, Limonádový Joe, krása, Jeden svět, film, Hoří, má panenko

V Krumlově začíná Mezinárodní hudební festival. Nabídne Take 6, operu i film  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.