Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní kulturní tip: TAKE 6 ověnčení 10 cenami Grammy a další hvězdy na koncertech pod širým nebem

PR článek

Hvězdná obloha nad hlavou, neméně zářivé hvězdy na jevišti, idylický výhled na historické centrum Českého Krumlova s dominantou zámecké věže, povznášející tóny mistrů napříč stoletími. . . Není mnoho příjemnějších způsobů, jak prožít letní večer, než na koncertech letošního 28. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov v Pivovarské zahradě

Hned druhý festivalový den, v sobotu 20. července, Pivovarská zahrada hostí mimořádnou událost – koncertní show desetinásobných držitelů prestižní ceny Grammy Take 6 spolu se Severočeskou filharmonií Teplice. Proslulé americké vokální sexteto se svým koncertním programem objelo celou planetu a spolupracovalo s řadou umělců napříč žánry, třeba s Rayem Charlesem, Ellou Fitzgerald, Whitney Houston. . .  Styl moderního křesťanského gospelu členové souboru osobitě formují soulem, jazzem, funkem, R&B či popem.

O týden později, v sobotu 27. července, jsou návštěvníci zváni na Michael Jackson Symphony. Crossoverový projekt vznikl z popudu Filharmonie Hradec Králové, která ke spolupráci oslovila Martina Kumžáka, autora aranží, jehož Moondance Orchestra na koncertě zahraje spolu s filharmoniky. Thriller, Black Or White, I Just Can‘t Stop Lovin‘ You a další legendární hity krále popu oživí skvělé zpěvačky a zpěváci, známí například ze všech řad show Stardance aneb Když hvězdy tančí: Dasha, Naďa Wepperová, Dušan Kollár a Dušan Marek. Pro velký zájem o koncert přidávají pořadatelé další místa k stání, cena vstupenek tak začíná již na 350 korun.

Koncert Lenky Filipové s názvem Lenka – všechny mé podoby ve čtvrtek 1. srpna v Pivovarské zahradě nabídne zpěvaččiny známé hity, úpravy klasických skladeb, kytarové transkripce i aktuální novinky z nového alba OPPIDUM. Z pódia zazní zpěv ve čtyřech jazycích, včetně starého jazyka gaelic a bretonštiny! Výtečná zpěvačka a kytaristka vystoupí se svými hosty a se smyčcovým oktetem Brno Strings, uskupením vynikajících muzikantů, kteří se zaměřují na interpretaci komorní hudby.

Sólisté z broadwayských divadel Capathia Jenkins a Hugh Panaro se spolu s českými zpěváky z Divadla Broadway Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem představí 3. srpna v muzikálovém projektu Broadway meets Broadway. Připraveny jsou ukázky z nejpopulárnějších muzikálů, jako je Mamma Mia!, My Fair Lady, Bídníci, Fantom opery, Jekyll a Hyde, Chicago, Kabaret, Čaroděj ze země Oz nebo Dracula. Výtečné sólisty doprovodí Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou amerického dirigenta Randalla Craiga Fleischera.

Závěrečný operní galakoncert s názvem To nejlepší ze světové opery přivede 10. srpna do Pivovarské zahrady sopranistku Adrianu Kučerovou, mezzosopranistku Štěpánku Pučálkovou, basbarytonistu Borise Prýgla, renomovaného amerického tenoristu Richarda Troxella a soubor PKF – Prague Philharmonia s dirigentem Leošem Svárovským. Stačí letmý pohled do play-listu koncertu a je zřejmé, že zazní opravdu exkluzivní výběr z proslulých operních „hitů“. Árie z Mozartovy Figarovy svatby a Dona Giovanniho, Rossiniho Lazebníka sevillského, Verdiho Rigoletta a La Traviaty, Bizetovy Carmen, Pucciniho Toscy. . .  Zkrátka skutečné The Best!

Ovšem pozor, atraktivní open-air koncert bude hostit nejen Pivovarská zahrada, ale poprvé také prostranství před kostelem sv. Mikuláše ve vojenském prostoru v Boleticích. Před nejstarší sakrální stavbou jižních Čech se 4. srpna odehraje koncert 30 let od pádu železné opony – večer s písněmi Karla Kryla. S nesmrtelnými skladbami písničkáře, básníka, mistra protikomunistického protestsongu Karla Kryla, který by letos oslavil 75 let, vystoupí všestranný muzikant Petr Samšuk.

Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji on-line na www.ticketstream.cz a www.festivalkrumlov.cz nebo v pobočkách společnosti Ticketstream po celé republice a Infocentru v Českém Krumlově.

Štítky Take 6, Michael Jackson Symphony, Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, koncert, hvězda, zahrada, Grammy Award, Ray Charles, Whitney Houston, Karel Kryl, Ella Fitzgeraldová, Lenka Filipová, Michael Jackson, Teplice

Letní kulturní tip: TAKE 6 ověnčení 10 cenami Grammy a další hvězdy na koncertech pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.