Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mig 21, Divokej Bill nebo Wanastowi Vjecy se připravují na českobudějovický Létofest. Ztracený přiveze premiérově dechovou sekci

Marek Ztracený poprvé rozšíří kapelu o dechovou sekci, Wanastowi Vjecy dorazí se zbrusu novým playlistem, kam zařadí dlouho nehrané písničky, Mig 21 a Divokej Bill naopak do repertoáru přidají úplně nové, zatím nenahrané skladby. To slibují kapely, které zahrají na letošním třetím ročníku Létofestu, který v Česku jako první nabízí neokoukaný formát městského putovního festivalu. V pátek a sobotu 19. a 20. července dorazí na Výstaviště v Českých Budějovicích. Během dvou dnů se na zdejších pódiích představí: Mandrage, Lenny, Divokej Bill, Pražský Výběr, Mig 21, Mňága a Žďorp, Monkey Business, Vypsaný Fixa, Xindl X, UDG a další.

Festival se v Českých Budějovicích otevře v pátek v 15 hodin, v sobotu už ve 13 hodin a nabídne i VIP parking přímo v areálu a stanové městečko se sprchy, WC i ostrahou. Ještě na místě pak bude možné zakoupit kromě klasických vstupenek i VIP lístky s výhledem na obě hlavní scény.

„Městské festivaly jako je Létofest mě velice baví. Je hezké, že se sejdou místní a přijedou i lidé z daleka. Je důležité, že město ožije a lidé se u toho baví,“ říká Aneta Langerová. „Na Létofest se nejvíce těším do Českých Budějovic. Ne nadarmo se říká, že v Budějovicích by chtěl žít každý. Pro mě to platí dvojnásob. Je to tam krásné, hlavně okolí Prachatic. A navíc tam žije hodně mých přátel, se kterými se tam doufám potkám.“  Stejně jako Aneta Langerová i Ondřej Ládek alias Xindl X se v létě rád podívá do Českých Budějovic, kde žije část jeho vyženěné rodiny. „To je fakt výhoda, že to nebude jen hudební setkání, ale také rodinný,“ prozradil Xindl, který se v rámci svých hudebních vystoupeních vždycky snaží něčím překvapit, třeba novými písničkami, hosty nebo oblečením.

Na Létofestech letos již podruhé vystoupí také Mig 21 v čele s Jiřím Macháčkem, který má z minulého roku spoustu zážitků. „Já na takových fesťácích naprosto miluju poslechy zezadu. Takové to, když člověk dohraje, zapálí si cigárko a jde si tak jako polosednout pololehnout. Poslechnu si vždycky hrozně rád všechny své kolegy. Letos tomu nebude jinak,“ říká Macháček

Letošní hudební sestava Létofestu bude opravdu silná a fanoušci se mohou těšit na skvělou muziku, ale také zábavné show. Mnoho kapel, které stráví na všech zastávkách Létofestů podstatnou část svého letního koncertování, na něj připravují speciality, které nebudou k vidění na jiných akcích. „Například Marek Ztracený dorazí s dechovou sekcí, která jistě okoření jeho program a dodá mu další rozměr,“ říká za pořadatele Pavel Vlašín a doplňuje, že Wanastovi Vjecy plánují novou vizuální show i playlist. „Doplníme ho o písničky, které jsme dlouho nehráli, a o které si sami fanoušci píšou,“ prozrazuje Robert Kodym z kapely Wanastowi Vjecy.

Naopak Divokej Bill a Mig 21 nabídnou posluchačům Létofestů zbrusu nové skladby. „Nové písničky hrajeme také proto, že se nám pak společně s diváky vyvíjejí. Moc na ně ale v programu neupozorňujeme, aby nám je lidé nenatáčeli a nedávali na YouTube. Ty, které tam zahrajeme, vyjdou na našem novém albu v roce 2021,“ říká zpěvák Mig 21 Jiří Macháček.

Sobotní odpoledne pak bude věnováno dětem. „Připravujeme bohatý program i ve spolupráci s partnery. Těšit se můžete na indiánskou stezku, horolezeckou stěnu, nafukovací hrad, různé hry, tvořivé aktivity a plno dárků,“ doplňuje promotér s tím, že zábava bude nachystaná i pro dospělé v podobě bumperu, vodního zorbingu, lukostřelby, bungee runningu, lidského stolního fotbalu nebo Becherovky zóny s vodní fontánou.

Třetí ročník Létofestu přinese i další novinky, které návštěvníkům zkvalitní služby. Například budou moci využít bezkontaktní platbu pomocí čipu v náramku, který zároveň poslouží jako stylový doplněk. „Hlavní výhodou bude pohodlí, jednoduchost, rychlost a bezpečnost. Výrazně zrychlí také odbavení u stánků s občerstvením,“ říká Monika Freibergová z pořádající agentury Yashica.

Tisková zpráva

Štítky festival, Létofest, program, České Budějovice, Mig 21, Divokej Bill, hudební skupina, Marek Ztracený, Wanastowi vjecy, Xindl X, Monkey Business, Mňága a Žďorp, Vypsaná fiXa, Česko, Jiří Macháček

Mig 21, Divokej Bill nebo Wanastowi Vjecy se připravují na českobudějovický Létofest. Ztracený přiveze premiérově dechovou sekci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.