Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Na Slepém rameni nás ještě čeká profesionální big band, a capella a Absolonová

Poseldní tři koncerty čekají hudební fanoušky na vícežánrovém festivalu Múzy na vodě. Už dnes se mohou lidé těšit na profesionální big band, v pátek na a capellu. Poslední den festivalu se na podiu ukáže Monika Absolonová.

Múzy na vodě jsou přesně v polovině. Do konce festivalu nás čekají ještě tři koncerty. I přes počáteční komplikace kvůli počasí, se festival těší velkému diváckému zájmu. 

Včera přilákala na soutok Vltavy a Malše kapela St. JOHNNY. Diváci obsadili všechna možná místa kolem řeky, někteří si koncert užili v klidu z deky na Sokolském ostrově. „Hudba je skvělá, vyrazili jsme sem s kamarády, ale nechtěli jsme se mačkat u řeky, tak si koncert vychutnáváme odtud,“ popsala Markéta Nováková.

Swing, a capella a Monika Absolonová

Fanoušci swingu si přijdou na své už dnes. Original Vintage Orchestra je profesionální hudební big band založený Petrem Kroutilem, který patří v Česku mezi swingovou špičku. Hraje swing 20. a 30. let a zároveň přináší originální a energické úpravy slavných moderních písní v dobovém stylu.

Na premiérové vystoupení německého vokálního uskupení se můžete těšit v pátek. Tato úspěšná a capella představí část svého repertoáru, který se prolíná téměř všemi hudebními žánry – od jazzu přes funk a pop až po klasickou hudbu. Začátek je stejně jako u předchozích koncertů ve 21:30.

Pomyslnou třešničkou na dortu bude 6. července vystoupení královny českých muzikálových jevišť Moniky Absolonové za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka. Na jedinečném koncertě zazní skladby z muzikálových představení. Chybět nebudou ani důvěrně známé a oblíbené skladby z představení Evita a Funny Girl, které Monika doplní o hity ze svého repertoáru.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Múzy na vodě, hudba, kultura, Monika Absolonová, festival, koncert, Jiří Dvořák, Vltava, Malše, Česko, Evita, Funny Girl

FOTO/ VIDEO: Na Slepém rameni nás ještě čeká profesionální big band, a capella a Absolonová  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.