Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Mucha do návštěvníků Veselských pískoven prala hit za hitem. Představila i několik novinek z připravované desky

Zprvu to vypadalo na vlažnější koncert… ale nakonec měl grády jako vždycky. Mucha přivezla v sobotu 29. července svou kapelu do Veselských pískoven ve Veselí nad Lužnicí a do návštěvníků solila své hity celé dvě hodiny. Nakonec musela ze scény takřka utéct, aby už mohla konečně skončit. Fanoušci prostě byli rozpumpovaní a domů se jim nechtělo.

Mucha přitom neměla úplně snadnou pozici, protože v žádném případě neplatilo, že by v areálu byli jen její přívrženci. Naopak – nacházeli se zde lidé, a nebylo jich málo, kteří prostě jen zašli na pivko nebo se vykoupat. Ne všichni Muchu pobrali, což je ale samozřejmě v pořádku, protože Nikola je prostě originál, který si člověk buď zamiluje, nebo zavrhne jako něco nepochopitelného.

Fanoušek si každopádně přišel na své, protože to byla skvělá projížďka diskografií kapely, přičemž prostor dostaly i nové věci, z nichž se profilují další potenciální hity. Samozřejmě nechyběli Ježíš, Chlapi sú kokoti, Schmutzige Mädchen, Matka nebo třeba Nepojedeš nikam. Z novinek se do hlavy zapsala především Rudá řeka (asi je vám jasné, o čem je).

Mucha byla opět v ráži, vyhlásila kdekoho (i autora tohoto článku – za focení), tančila, hecovala, vtipkovala, nakonec si tím vším přitáhla před scénu slušnou skupinku fanoušků, takže atmosféra, i když se ze začátku zdála krapet jalová, byla minimálně půlku vystoupení slušná. Možná i nějakého toho škarohlída přesvědčila.

Mucha je chvílemi punk jako řemen, chvílemi alternativa, občas poeticky zadumaná, někdy grungeově garážová… Prostě fajnový koktejl, ke kterému když si člověk najde cestu, už z ní nedokáže sejít. Funguje to na deskách a naživo samozřejmě stejně tak.

A když mluvím o deskách… Na podzim by měla vyjít novinka s názvem Tos posrals. Laťka je vysoko, ale vzhledem ke skladbám prezentovaným naživo ve Veselí je jasné, že se bude v krasojízdě pokračovat.

Štítky recenze, koncert, Mucha, Veselovské pískárny, Veselí nad Lužnicí, hudební skupina

FOTO: Mucha do návštěvníků Veselských pískoven prala hit za hitem. Představila i několik novinek z připravované desky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.