Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Metropol zve na podzimní cyklus Klub náročného diváka

PR článek

Rozšíření kulturní nabídky města o okruh komorních, nekomerčních programů určených náročnějším divákům a mládeži z řad vysokoškolských studentů. Takový je cíl Klubu náročného diváka, tedy přehlídky komorních divadel, kterou organizuje Metropol České Budějovice. Vstupenky na jednotlivá představení zakoupíte v předprodeji.

Že je i o menší divadla zájem, potvrdilo 21. května představení Crawate Klub. Komedie o dvou architektech, v níž excelují herci Martin Pechlát a Miroslav Etzler, měla u diváků skvělou odezvu. A na co se můžeme těšit dál?

Žena, která uvařila svého manžela (D. Isitt) z produkce UA Pierot Praha, je na programu 20. října. Žárlivost, zrada, nevěra, klam, ponížení… Černá komedie v režii Petra Kracíka je exkurzí do světa, který příliš vtipný není. Jenomže jak název napovídá – v tomto případě se ukáže nový význam rčení, že láska prochází žaludkem.

O týden později přijde na řadu hra Kamila Střihavky Tolik hlav. Známý rockový zpěvák debutuje jako autor i režisér hořké komedie o zradě a přátelství, odvážných snech a lásce k bigbeatu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v Československu. Příběh dvou kamarádů (Jan Dolanský a Jan Zadražil), kteří si žijí své sny, poslouchají skvělou hudbu a chtějí vycestovat ven. Jejich život je sice takový, jaký je, ale přesto nepropadají skepsi. „Rád dávám přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají ta léta ještě v paměti,“ říká Kamil Střihavka. Kromě zmíněných hrají Zdena Hadrbolcová a Kristýna Leichtová.

Do Metropolu  dorazí 19. listopadu Miroslav Vladyka a Radek Holub, kteří předvedou slavnou inscenaci M. Jones Plný kapsy šutrů v režii Jany Kališové z produkce Divadla Kalich. Vypráví příběh dvou obyčejných chlapíků, jež se stanou komparzisty amerického velkofilmu. Co s nimi udělá svět slávy a peněz? Každý z těchto dvou skvělých herců představuje několik postav tohoto hořce humorného příběhu.

Poslední hra z přehlídky komorních divadel se odehraje 26. listopadu. Moje malá úchylka je nový titul pražského A studia Rubín, napsal ho Tomáš Dianiška. Režie Adély Laštovkové Stodolové podržela klišé rámec salonních detektivek a připravila divákům slušnou porci parodie, černého humoru i znepokojivých překvapení. Zkrátka Agatha Christie po rubínovsku. Hrají: Jan Cina, Hana Vagnerová (Berenika Kohoutová), Andrej Polák a Petr Vančura.

Místem dění bude vždy Malá scéna a začátky představení se uskuteční vždy od 19 hodin.

Štítky kultura, tipy, České Budějovice, divadlo, představení, Kamil Střihavka, Martin Pechlát, Miroslav Etzler, Petr Kracík, vstupenka, Agatha Christie, Praha, Hana Vagnerová, Kristýna Leichtová

Metropol zve na podzimní cyklus Klub náročného diváka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.