Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj je podle výzkumu dobrým místem pro život. Oproti loňsku si polepšil

Pestrá nabídka volnočasových aktivit. Nepřeberné množství kulturních institucí. Ráj pro turisty. Nejvíce zařízení pro seniory či nejvyšší kapacita čističek odpadních vod v rámci republiky. To vše je důvodem, proč se Jihočeský kraj umístil v celorepublikovém výzkumu Místo pro život 2019 na druhém místě.

První příčka Jihočeskému kraji unikla kvůli nízkým průměrným mzdám a větší pozornost by si zasloužil vůbec celý pracovní trh. Oproti loňskému ročníku, ve kterém se umístil až na sedmém místě, si kraj výrazně polepšil.

Ocenění pro Jihočeský kraj převzal v úterý 11. června v Praze první náměstek hejtmanky Josef Knot. „V jižních Čechách se žije opravdu dobře. Těší mne, že to teď máme potvrzené i oficiálně,“ uvedl při slavnostním ceremoniálu. První náměstek zároveň připomněl, že na kvalitu života v jižních Čechách má vliv každý z nás. „Velké poděkování patří všem občanům, díky jejichž usilovné práci jsme se v tomto výzkumu dokázali za jediný rok posunout o pět příček,“ dodal Knot.

Srovnávací výzkum Místo pro život už devátým rokem mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. Výzkum nabízí veřejnosti dlouhodobě sledovat stav jejich regionu a jeho vývoj.

Je podle vás Jihočeský kraj dobrým místem pro život?

Celkem hlasovalo123 čtenářů

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, ocenění, výzkum, život, Josef Knot, Praha, Česko

Jihočeský kraj je podle výzkumu dobrým místem pro život. Oproti loňsku si polepšil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.