Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Budějcích začíná Umění ve městě. Robot Máša bude na náměstí tisknout lavičku

Dnes v 15 hodin startuje na českobudějovickém náměstí Umění ve městě, výstava soch ve veřejném prostoru. Živě na Náměstí Přemysla Otakara II. proběhne od tří hodin jedinečná performance - 3D tisk betonových soch a městského mobiliáře přímo před zraky návštěvníků.

„Po loňské projekci nočního hlídače na temelínské věže probudíme dalšího amorfního tvora k životu. Přímo v centru Českých Budějovic oživíme dva a půl metrového robota firmy ABB, který se stane prodlouženou rukou výtvarníků a přímo před zraky přítomných vytiskne z betonu umělecké objekty o rozměrech několika metrů,“ přibližuje plánovanou performance sochař a propagátor 3D tisku Michal Trpák.

Samotná výstava bude stejně jako v předešlých letech probíhat od června do konce září a narazíte na ni při běžných procházkách ulicemi jihočeských měst, ale také při výletech za turisticky zajímavými cíli kraje. U lipenské přehrady rozveselí šedivé stěny street art Jakuba Štarka. Figura Jakuba Flejšara se s vámi zastaví na Hluboké a České Budějovice mimo instalací ve veřejném prostoru rozsvítí od 27. čevna. výstava Vladimíra Franze v galerii Mariánská.

Program zahajovacího dne

Náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice

15:00 – Představení robota ABB a 3D tisk z betonu

18:00 – Slavnostní zahájení - představení mezinárodního týmu, který realizoval 3D tisk

18:15 – koncert Swing Trio Avalon

19:45 – Slavnostní zahájení - představení výtvarníků

20:00 – koncert skupiny Jamchestra

Tisková zpráva | Foto umenivemeste.cz

Štítky Umění ve měste, České Budějovice, zahájení, robot, výstava, umění, Přemysl Otakar II., představení, ABB, socha, Michal Trpák, Vladimír Franz, veřejné prostranství, Vodní nádrž Lipno

V Budějcích začíná Umění ve městě. Robot Máša bude na náměstí tisknout lavičku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.