Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velký dětský den ve Velešíně láká na nabitý program. Výtěžek půjde malé Helence

Pracovní týden můžete zakončit zábavou, ze které budete mít i dobrý pocit. Na fotbalovém hřišti ve Velešíně se totiž koná Velký dětský den a veškerý výtěžek z něj poputuje Helence Pelderlové, které už odmalička komplikuje život mozková atrofie.

„Helenka se narodila jako normální, zdravé miminko. Po půl roce se ale zjistilo, že se její mozek nevyvíjí správně. Trpí takzvanou atrofií mozku, od dvou let navíc i epilepsií. Je to ale veselá holka, která miluje jízdu autem a televizní reklamy,“ popisuje osud mladé slečny hlavní organizátorka akce Martina Hambergerová.

Helenka bydlí s rodiči v bytě, který by potřeboval rekonstrukci. Ta je ale velice nákladná. Díky Velkému dětskému dni by se ale sen o snazším bydlení mohl splnit.

Zábava pro malé i velké

Na páteční odpoledne je připraven opravdu nabitý program pro děti i dospělé. „Děti se můžou těšit na skákací hrad, stan s pěnou, malování na obličej a také na plátěné tašky, které si děti mohou odnést,“ popisuje s úsměvem Martina. Připraveny jsou i soutěže o hodnotné ceny. Rodiče zase ocení bohatou tombolu.

To ale zdaleka není vše. Na hřišti zatančí budějcká skupina NG Dance crew, proběhne autogramiáda hokejistů a večerem bude provázet kapela Tak či Tak. Na hřišti bude připraveno občerstvení a těšit se můžete i na domácí zmrzlinu.

Program začíná v pátek 24. května ve 14 hodin. „Veškerý výtěžek půjde Helence a její rodině. Přispět mohou lidé i na transparentní účet 2501624718/2010. Pevně věřím, že se nám podaří vybrat cílovou částku sto tisíc korun,“ uzavírá Martina Hambergerová.

Autoři

Štítky dětský den, Velešín, NG Dance crew

Velký dětský den ve Velešíně láká na nabitý program. Výtěžek půjde malé Helence  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.