Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Úterní program Majálesu nabídne cestovatelskou přednášku nebo film o alkoholismu

Ošklivé a deštivé počasí, které doprovázelo pondělní program, není pro Majáles žádnou překážkou. Program se v případě deště přesouvá do vnitřních prostor, a pokud bude pršet i v následujících dnech, řešení je jasné. Předpověď ale vypadá slibně. Jak ta o počasí, tak ta programová. Cestovatelská přednáška, indie/rocková hudba, rap, český film o problémech alkoholismu a ještě více nabídne úterní program svým návštěvníkům.

Časopis Milk&Honey a jeho šéfredaktor Zdeněk Brdek si připravili psací seminář pro všechny, jejichž vášní je psaní. Ať už pro ty, co se chtějí stát úspěšnými žurnalisty nebo pro ty, kteří si píší doma pro své potěšení. Všichni si mohou zkusit přijít napsat opravdový novinový článek a možná i pár slov do samotného časopisu.

Černota. Český dokument o pražském podsvětí. Prostituce, drogy a nelegální aktivity. V čem je skutečně problém a proč má policie svázané ruce? Odpověď bude na návštěvníky čekat v kavárně U Vás od sedmi hodin.

Úsměvy smutných mužů, filmová komedie, která popisuje cestu od úspěchu na samé dno, dno lahve alkoholu. Promítání následované diskuzí proběhne v jednom z letošních majálesových nevšedních prostorů, v Rabštejnské věži od šesti hodin.

Hudební dramaturgie si na úterý připravila indie/rockovou kapelu The Duffs, berlínskou kytarovku jménem PABST, alternativní rap od Gambrz Reprs nebo slovenského vyznavače rapu a hip hopu Boy Wonder.

To vše, a ještě mnohem více, bude probíhat na úterním Budějovickém Majálesu. Pro všechny body programu, přesná místa a časy navštivte oficiální webové nebo facebookové stránky.

Co v programu vidět není, ale přesto je neodmyslitelnou součástí celého festivalu, je spolupráce s CNC studiem, které už druhým rokem působí jako kreativní partner celého festivalu. Tudíž všechny originální dřevěné konstrukce, které lze vidět na každém majálesovém kroku jsou z hlav, dílny a spolupráce s CNC studiem, které mimo jiné vyučuje členy organizátorského týmu, aby se zvládli podílet i na výrobě této důležité materiální části Budějovického Majálesu.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky majáles, program, kultura, film, přednáška

Úterní program Majálesu nabídne cestovatelskou přednášku nebo film o alkoholismu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.