Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na jaký program Ozvěn Regionálního Febiofestu se můžete těšit?

PR článek

Letošní ozvěny Regionálního Febiofestu přinesou různorodý program. Těšit se můžete na japonský film Mirai No Mirai nejen pro děti. Inteligentní komedii Věrní, Nevěrní či snímek o módní ikoně Vivienne Westwoodové.

1. dubna – Zahajovací projekce 19:00 UNGRA ASTRID (2018) 123 min. (Sweden)

Pippi, Emil a děti z Bullerbynu jsou kultovní postavy, které rezonují u dětí i rodičů po celém světě a všechno jsou to děti švédské autorky Astrid Lindgrenové. Ale jen pár z nás tuší něco o jejím bouřlivém mládí. Tento biografický snímek proto intimně přiblíží tuto legendu a průkopnici ženské emancipace. Srdcelomný portrét dilemat začínající umělkyně a matky.

2. dubna – studentská projekce 10:00 JAROSLAV KUČERA ZBLÍZKA (2019) 62 min. (ČR)

Komentovaná filmografie jednoho z nejvýznamnějších českých filmařů, kameramana Jaroslava Kučery (Až přijde kocour, Démanty noci, Sedmikrásky, Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela). Jaroslav Kučera, mj. klíčový tvůrčí spolupracovník a manžel režisérky Věry Chytilové, má neodmyslitelný podíl na světové proslulosti české kinematografie.

2. dubna – 17:30 pro rodiny s dětmi MIRAI NO MIRAI (2018) 98 min. (Japan)

Čtyřletý Kun se musí vyrovnat s tím, že už není jediným dítětem svých rodičů. Narodila se mu mladší sestra Miraia najednou jako kdyby pro rodiče přestal existovat. Útočištěm mu je zahrada jejich domu, jež se stane bránou do fantazijního světa, ve kterém se potkává se svými předky, ale i s dospívající sestrou. Příběh o rodinné paměti a napětí, nominovaný na Oscara za nejlepší animovaný film.

2. dubna – 20:00 VĚRNÍ, NEVĚRNÍ (2018) 75 min. (Francie)

Luis Garrel si ve svém druhém celovečerním filmu zahrál hlavní roli muže, jehož svět se zhroutí poté, co ho opustí celoživotní láska. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Inteligentní romantická komedie se zlehka dotýká témat jako smutek, lítost, přitažlivost a věrnost. Garrel se podílel i na filmovém scénáři, který napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem.

3. dubna – 10:00 VĚRNÍ, NEVĚRNÍ (2018) 75 min. (Francie)

Studentské představení

3. dubna – 17:30 FREE SOLO (2018) 100 min.

Alex Honnold se stal prvním člověkem, který sám a bez jakéhokoli jištění zdolal devět set metrů vysokou skalní stěnu El Capitan v Yosemitském údolí. Free Solo sleduje jeho cestu na vrchol a do historie horolezectví. Portrét v mnoha ohledech výjimečného sportovce a člověka sklízí od své premiéry nadšené kritické reakce a dostal se do užších nominací na Oscara za dokumentární film.

3. dubna – 20:00 WEESTWOOD: PUNK, ICON, ACTIVIST (2018) 83 min.

V dramatu s autobiografickými prvky Philippe Lesage volně navazuje na svůj debut Démoni. Ve druhém filmu načrtává komplexní a detailní studii dospívání se všemi vzestupy a pády. Skupina tří teenagerů se potýká s prvními láskami a zklamáními. Všichni jsou sice ve svém věku nezkušení, ale rozhodně prosazují své právo milovat a být svobodný v době, kdy konformita byla předností.

3. dubna – 22:00  BUFO ALVARIUS  - The Underground Secret, (2017) 84 min.

Radikální svědectví o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku, tryptaminu 5-MeO-DMT a žábě Bufo Alvarius ze sonorské pouště. Film je koncipován jako strhující audio-vizuální dobrodružství, které umocňují originální zážitkové animace inspirované touto mimořádnou látkou. Fascinující výpovědi skupiny psychonautů, kteří se za zkušeností s Bufo Alvarius vydali na cestu do Jižní Ameriky, dokreslují osobní příběhy nestora transpersonální psychologie Stanislava Grofa a novodobého šamana Octavio Rettiga, který ceremoniální kontakt s uvedenou substancí zprostředkoval tisícům dobrovolníků z celého světa. Mnohým změnila život. Původní záměr tvůrců natočit dokumentární reportáž vygradoval do intenzivní filmové meditace o povaze vědomí a bytí.

4. dubna – 18:00  CULINARY CINEMA - ALBERT ADRIÀ, génius v kuchyni,  Španělsko, 95 min

Dokumentární film mapuje osudy slavného španělského šéfkuchaře Alberta Adriy, jehož pouť za úspěchem začala po boku staršího bratra v restauraci elBulli. Když se cesty sourozenců rozešly, začal Albert zakládat vlastní podniky, jejichž vizionářská kuchyně ho dovedla až k několika michelinským hvězdám. Portrét ambiciózního muže ukazuje Alberta jako jednu ze zásadních postav, jež se podílely na revoluci v postmoderní gastronomii.

Foto Febiofest

Štítky Febiofest, kultura, film, České Budějovice, Mirai, Vivienne Westwood, Jaroslav Kučera, Astrid Lindgrenová, Ceny Oscar, Francie, Věra Chytilová, Stanislav Grof, Philippe Lesage, Česko

Na jaký program Ozvěn Regionálního Febiofestu se můžete těšit?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.