Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Febiofest zpestří v Budějcích génius v kuchyni

PR článek

Velkým zpestřením letošních regionálních ozvěn Febiofestu v Českých Budějovicích bude tzv. Cinema Culinari. Poprvé mimo Berlín a Prahu budou diváci svědky spojení projekce filmu a přípravy i podávání skvělého jídla přímo v prostorách kina. Cinema Culinari bude součástí dokumentárního filmu Albert Adriá, génius v kuchyni, který se bude promítat ve čtvrtek 4. dubna od 18 hodin na Malé scéně Metropol.

„Spojení filmu a jídla – čtyřchodového menu od šéfkuchaře Davida Bartáčka přímo v prostorách kina, bude kulinářským zážitkem. Nejdříve diváci zhlédnou film Albert Adriá, génius v kuchyni. Dokumentární film mapuje osudy slavného španělského šéfkuchaře Alberta Adriy, jehož pouť za úspěchem začala po boku staršího bratra v restauraci elBulli. Když se cesty sourozenců rozešly, začal Albert zakládat vlastní podniky, jejichž vizionářská kuchyně ho dovedla až k několika michelinským hvězdám. Portrét ambiciózního muže ukazuje Alberta jako jednu ze zásadních postav, jež se podílely na revoluci v postmoderní gastronomii,“ uvedl organizátor Regionálních ozvěn Febiofestu Ivo Brabec.

Regionální ozvěny Febiofestu jsou jediným a největším všeobecným filmovým festivalem v jižních Čechách. Festival je určen širokému okruhu diváků, nejen filmovým profesionálům a odborníkům a jeho cílem je objevovat nové tvůrce, přinášet experimentální filmy nebo snímky věnující se menšinám.

Ozvěny Febiofestu se budou konat na Malé scéně DK Metropol v Českých Budějovicích od prvního do čtvrtého dubna. Zájemci si mohou koupit vstupenky v předprodeji na webu: www.metropol-cb.cz.

Soutěž o vstupenky na Febiofest (2. – 4. dubna. Malá scéna DK Metropol)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát dvě vstupenky na libovolný film v rámci Febiofestu. Stačí jen do středy 27. března správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Kristýna Osvaldová. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Štítky Febiofest, kultura, film, České Budějovice, kuchyně, soutěž, vstupenka, Albert Adriá, Berlín, Praha, kino, dokumentární film, jídlo

SOUTĚŽ: Febiofest zpestří v Budějcích génius v kuchyni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.