Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeské divadlo chystá muzikál Evita

Jihočeské divadlo uvede 29. března premiéru muzikálu Evita. Hlavní roli budou v alternaci zpívat Michaela Gemrotová a Michaela Nosková, inscenaci zrežíruje Lumír Olšovský. Jihočeské divadlo letos slaví 100 let, k výročí chystá knihu i výstavu.

Ředitel divadla Lukáš Průdek řekl, že výročí budou slavit rok a půl. Začátkem oslav byl únorový blok představení v Praze. Divadlo ho chce dělat každý rok. „Pražští diváci nás znají, neboť jezdí na otáčivé hlediště, více než polovina diváků na otáčivém hledišti jsou z Prahy a středních Čech,“ řekl Průdek.

Divadelníci připomněli, že 100. narozeniny by letos oslavila i Eva Perónová, druhá manželka argentinského prezidenta Juana Dominga Peróna, známá jako Evita. Hitem se stal muzikál dvojice Tim Rice a Andrew Lloyd Webber, který měl premiéru v londýnském West Endu v roce 1978. V Jihočeském divadle ho režíruje Lumír Olšovský, který vede muzikálový soubor v plzeňském divadle. Doufá, že diváci budou chodit opakovaně.

„Příběh nabádá k tomu, abyste si oblíbili hlavní představitelku. Byla cílevědomá, houževnatá. Měla těžké dětství a mládí, všechno si musela vydřít a, bohužel i vypočítavě, jít za svým cílem,“ řekl Lumír Olšovský.

Sopranistka Michaela Gemrotová řekla, že role Evity je pro ni důležitá nejen proto, že jde o nádherné dílo. „Jsem z Písku a jsem moc ráda, že můžu zpívat v mém rodném kraji,“ řekla zpěvačka.

V dubnu chystá Jihočeské divadlo dvě premiéry. Malé divadlo uvede 13. dubna inscenaci Návod k přežití zombie apokalypsy, činohra 18. dubna adaptaci románu Rybí krev od Jiřího Hájíčka.

Oslavy 100 let budou pokračovat v květnu. Na slavnosti Posousedsku představí Malé divadlo program v maringotce, s níž jezdíval Matěj Kopecký. Malé divadlo slaví 70 let. Bude i výstava ke 100 letům, nabídne i zážitkovou část. K výročí vyjde také kniha, patnáctičlenný tým ji připravoval tři roky, bude mít téměř 500 stran. Na podzim chystá divadlo program v Boudě, kterou si do Budějovic půjčí od Divadla Bratří Formanů.

Na oslavách se podílí i Ateliér 3D. Loni uspořádal 31 interaktivních prohlídek historické budovy i 39 dílen, kam přišlo 915 lidí. Letošní novinkou jsou baletní kurzy pro dospělé.

Autoři | Foto Facebook Jihočeské divadlo

Štítky divadlo, České Budějovice, Evita, muzikál, Jihočeské divadlo, Eva Perónová, Lumír Olšovský, slavnost, premiéra, Michaela Štiková, Michaela Nosková, výstava, Praha, Juan Perón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo chystá muzikál Evita  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.