Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Čeká nás Ples města nebo hra Shylock

O víkendu můžete vyrazit na divadelní představení Shylock nebo na třetí Ples města, kde vystoupí například Barbora Poláková. V neděli můžete vzít děti na Popelku do Malého divadla.

Pátek 22. února

Mark Leiren-Young: Shylock – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Oblíbená inscenace Divadla Na Jezerce má sice vážné téma antisemitismu, Milan Kňažko však roli žida Shylocka umí podat s věrohodností i lehkostí, díky které je hra velmi zábavná. Začíná monologem ze Shakespearova Kupce benátského a následně přechází do civilního projevu a reaguje na současnou dobu, otázky politické korektnosti a antisemitismu.

Sobota 23. února

III. Ples města České Budějovice – DK Metropol – 20:00
Ples města má opravdu bohatý program, posuďte sami. Představí se: Orchestr opery Jihočeského divadla, Balet Jihočeského divadla, Sbor opery JD a Klobouk ve křoví, Golden Big Band Prague a Zuzana Vlčeková, Barbora Poláková, Modrý cimbál, Freddie Mercury Revival, Silver Band, DJ Dave Pouštěč.

Neděle 24. února

Popelka -  Malé divadlo – 15:00
Dětské studio Malého divadle vás zve na klasickou pohádku a krásné představení budoucích hereckých hvězd pro děti i dospělé.

Pondělí 25. února

Čtení z nových knížek pro děti – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Na Sadech – 15:30
Podpořte ve svých dětech lásku ke knihám a vezměte je na čtení z nových knížek pro děti. Předškolákům i školákům je určeno odpoledne v knihovně, kde jim knihovnice čtou pro radost dětské knižní novinky. Pro děti do 8 let.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, Barbora Poláková, Popelka, Metzlův dům, William Shakespeare, kniha, Milan Kňažko, Mark Leiren-Young, Divadlo Na Jezerce, Freddie Mercury, divadelní představení, Dům kultury Metropol, Jihočeské diva

KULTURNÍ TIPY:  Čeká nás Ples města nebo hra Shylock  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.