Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zažijte The Dire Straits

Jedinečné zážitky na vás čekají každý den. Stačí si vybrat: muzikál Zpívání v dešti, The Dire Straits Experience, nebo Roman Janál?

Úterý 19. února

Zpívání v dešti – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Hollywoodsko-broadwayská show v podání Jihočeského divadla může začít! Kariéry hvězdného páru Dona Lockwooda (Jan Kříž) a Liny Lamontové (Kateřina Šildová) jsou ohroženy kvůli vynálezu zvukového filmu. Je tu ale naštěstí Kathy Seldenová (Marie Blahynková), sympatická a talentovaná aspirantka herectví, do které je Don zamilován, a Donův vynalézavý přítel Cosmo Brown (Jan Révai). Nenechte si ujít filmovou i divadelní klasiku!

Středa 20. února

The Dire Straits Experience v Českých Budějovicích – Výstaviště – 20:00
Pokračovatelé slavné kapely Dire Straits, britský projekt The Dire Straits Experience, opět míří do České republiky. Loni vyprodali pražskou Lucernu a letos zavítají i do Budějc. Frontmanem kapely je kytarista a zpěvák Terence Rais. V sestavě působí držitel ceny Grammy Chris White, hrající na saxofon, flétnu a perkuse, který spolupracoval s Dire Straits Marka Knopflera v druhé polovině 80. let.

Jihočeská filharmonie a Roman Janál – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Barytonista Roman Janál pravidelně vystupuje na domácích i zahraničních hudebních festivalech a tentokrát vystoupí společně s Jihočeskou filharmonií. Na programu koncertu je: Béla Bartók: Maďarské skice, Antonín Dvořák: Cigánské melodie, op. 55, Johannes Brahms: Zigeunerlieder (v orchestrální úpravě Jiřího Temla) a Ernst von Dohnanyi: Serenáda C dur, op. 10.

Autoři | Foto Jihočeské divadlo, Michal Siroň

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České Budějovice, Roman Janál, Dire Straits, Jan Kříž, Kateřina Paula Bohatová, Marie Křížová, Jan Révai, Jihočeské divadlo, Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Chris White, Béla Bartók

KULTURNÍ TIPY: Zažijte The Dire Straits  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.