Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Alšovka hostuje v Mariánské tentokrát s Eliškou Stejskalovou a Radoslavem Bigošem

, aktualizováno 16. ledna 2019, 11:34

V rámci projektu Alšovka hostuje v Mariánské přichystala Alšova jihočeská galerie dvě výstavy Škoda, že nejsi vzhůru od Elišky Stejskalové a Don't say anything about us od Radoslava Bigoše. Výstava začíná oficiálně 18. ledna, už zítra se ale můžete přijít podívat na vernisáž obou výstav.

Eliška Stejskalová se ve své tvorbě dlouhodobě zajímá o témata spojená s podobami vnímání. Často propracovává kontradikce a rozpory jejich různých podob, například analýza procesů podmíněná odpíráním spánku. Výsledky všech těchto zkoumání představuje v konceptuálně koncipované expozici vytvořené speciálně pro Alšovu jihočeskou galerii, v níž detekuje možnosti bezprostřední nesofistikované percepce.

Oproti tomu výstava Radoslava Bigoše představí jeho práce z let 2006-2018. Všechny obrazy spojuje téma změn, jejich prchavá viditelnost, snaha dohlédnout struktury vývoje změny a její finální podoby, které mnohdy neexistují. Změna totiž nemá konce.

Výstavy jsou připraveny v rámci projektu Alšovka hostuje v Mariánské a k vidění budou od 18. ledna do 31. března od úterý do pátku od 10 do 17 hodin a v sobotu od 12 do 17 hodin. Vernisáž k oběma výstavám je připravena na čtvrtek 17. ledna od 18:00. Více informací najdete na Facebooku Alšovy jihočeské galerie.

 

 

Foto Facebook Alšova jihočeská galerie

Štítky Alšova jihočeská galerie, výstava, vernisáž, Eliška Stejskalová, Radoslav Bigoš, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Facebook, projekt

Alšovka hostuje v Mariánské tentokrát s Eliškou Stejskalovou a Radoslavem Bigošem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.