Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj fandí pěstounství. Připravil putovní výstavu

Jsem pěstoun. Tak se jmenuje putovní výstava, kterou pro veřejnost připravil Jihočeský kraj ve spolupráci s projektem „Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí od ministerstva práce a sociálních věcí. Fotografie pěstounů s jejich vyjádřením, co pro ně pěstounství znamená a jak ovlivňuje jejich život, bude putovat po Jihočeském kraji od ledna do dubna 2019.

Výstava byla vytvořena v rámci projektu „Hledáme rodiče“ a je zapůjčená od Nadace J&T. „Zároveň je společnou iniciativou členů Pracovní skupiny pro podporu pěstounství v Jihočeském kraji, jejíž snahou je podpořit toto téma a více jej přiblížit široké veřejnosti,“ uvedla mluvčí kraje Hana Brožková. 

Krajský úřad chce tímto ocenit stávající pěstouny, jejich obětavost a otevřenost k pomoci dětem, které z různých důvodů nemohou vyrůstat ve svých původních rodinách. Zároveň chceme téma pěstounství otevřít a přiblížit široké veřejnosti a zájemcům o pěstounství. „Více informací o pěstounství můžete najít také na www.kraj-jihocesky.cz a dále na portálu www.socialniportal.kraj-jihocesky.cz,“ dodala Brožková.

V loňském roce v našem kraji našlo pěstounskou rodinu 26 dětí. Pro mnoho dalších se rodina stále hledá. Jedná se především o děti se specifickými potřebami, sourozence, děti školního věku a děti jiného etnika.

Výstava bude v kraji postupně putovat městy: České Budějovice, Písek, Tábor, Kaplice, Český Krumlov, Třeboň, Vodňany. Výstava bude doprovázená besedami s pěstouny, promítáním filmů, dny otevřených dveří na odděleních sociálně-právní ochrany dětí a v neziskových organizacích, které pěstounským rodinám pomáhají.

Výstava je pro veřejnost přístupná od 9. do 25. ledna na Krajském úřadu Jihočeského kraje v úředních hodinách.

Foto Jihočeský kraj

Štítky výstava, Jihočeský kraj, pěstounství, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, rodina, putovní výstava, Nadace J&T

Jihočeský kraj fandí pěstounství. Připravil putovní výstavu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.