Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Bavit vás bude Mucha i Čardáš Klaunů

Přestože zbývá ještě více než týden, s adventními a vánočními koncerty se roztrhl pytel. V sobotu ale na Vánoce lehce zapomenete během koncertů Muchy nebo kapely Čardáš Klaunů. Tak kam zamíříte?

Pátek 14. prosince

Koncerty na náměstí
V pátek si můžete zpříjemnit večer namísto sezení v hospodě poslechem koncertů v rámci adventních trhů. Zahrají a zazpívají vám: Adéla Jonášová, Black Tower, Bryčka.

Vánoční koncerty
Tradiční vánoční koncert dětského pěveckého sboru Carmína proběhne v Jihočeském muzeu od 17 hodin. V 18 hodin rozezní kostel sv. Jana Nepomuckého v ulici B. Němcové Adventní koncert komorního sboru Bella Musica. A v 19 hodin to v KD Vltava rozjede Vojenský umělecký soubor Ondráš.

Sobota 15. prosince

Čardáš Klaunů – Club Highway 61 – 18:30
Jihlavská kapela vzniklá kolem kytaristy Martina Kučery baví fanoušky rockem říznutým dalšími žánry, sborovým zpěvem i výbornou dechovou sekcí. Hraje hlavně na festivalech a v klubech, a to třeba i s kapelou Čechomor.

Mucha – Klub K2 – 20:00
Originální brněnská písničkářka Nikola Muchová je srdcem pseudopunkové kapely, která vás přijede bavit svými provokativními songy. Na přetřes přijde mužská neschopnost, genderová nespravedlnost, útlak menšin i spousta úchylek.

Nic pro slabší povahy: https://www.youtube.com/watch?v=goQtQb-U7OI

Neděle 16. prosince

J. J. Ryba: Česká mše vánoční – Kostel sv. Anny – Jihočeská filharmonie – 19:00
Třetí adventní neděli si můžete vychutnat za doprovodu klasické mše vánoční – jak jinak, než v podání Jihočeské filharmonie.

Pondělí 17. prosince

Pokoušení / Václav Havel – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavné české divadelní přepracování Fausta je jednou z nejlepších her Václava Havla. Přijďte se podívat na příběh doktora Foustka, který bojuje s nesmyslností totalitní moci.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, hudební skupina, Vánoce, Václav Havel, Jan Nepomucký, Adéla Jonášová, Carmína, Martin Kučera, advent, Čechomor

KULTURNÍ TIPY: Bavit vás bude Mucha i Čardáš Klaunů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.