Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Letní kino v prosinci? Unikátní projekt E.ONu míří po Praze do Budějc

Příznivci kinematografie by měli zpozornit. Sokolák se stane od 12. do 16. prosince místem, kde můžou malí i velcí filmoví příznivci navštívit E.ON letní kino. Říkáte si, že musí jít o nějakou chybu? Letní kino ve dnech, kdy se teplota pohybuje kolem bodu mrazu? Speciálně vytápěný, průhledný stan dává návštěvníkům možnost cítit se jako v opravdovém letním kině. Diváci se můžou těšit na animované filmy pro děti i filmovou klasiku. Program začíná každý den ve 14 hodin a končí kolem desáté hodiny večer, vstupné je zdarma.

„Chtěli jsme přijít s něčím nekonvenčním, co lidi zaujme. Letní kino v zimě netradiční rozhodně je. A jak jsme viděli v Praze, kde jsme promítali na přelomu listopadu a prosince, tenhle koncept baví i veřejnost. V Praze do letního kina během týdne zavítalo více než tisíc diváků. Věříme, že podobně vysoká návštěvnost bude i v Českých Budějovicích,“ říká Simona Bláhová z marketingové komunikace společnosti E.ON.

Středa 12. prosince
14:00 Tajný život mazlíčků
16:00 Zpívej
18:00 Dítě Bridget Jonesové
20:00 Johnny English se vrací
Čtvrtek 13. prosince
14:00 Trollové
16:00 Mimi šéf
18:00 Mamma Mia!
20:00 Vražda v Orient expresu
Pátek 14. prosince
14:00 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
16:00 Já, padouch
18:00 Nějak se to komplikuje
20:00 Teorie tygra
Sobota 15. prosince
14:00 Čtyřlístek ve službách krále
16:00 Doba ledová: Mamutí drcnutí
18:00 S tebou mě baví svět
20:00 Prázdniny v Římě
Neděle 16. prosince
14:00 Tajný život mazlíčků
16:00 Zpívej
18:00 Co jsme komu udělali
20:00 Dítě Bridget Jonesové

„Každý den promítáme čtyři filmy, celkem jich tedy bude 20. Odpoledne patří dětem, vždy ve dvě a ve čtyři hodiny běží animáky. Připravené máme i zábavné a vzdělávací hry a fotokoutek se soutěží o iPhone. Dospělí diváci mohou přijít v šest nebo v osm večer a vychutnat si klasické filmy z české i zahraniční produkce. Vstup je pro všechny zdarma,“ vypočítává Simona Bláhová. „Byli bychom rádi, kdyby se naše letní kino stalo jakousi letní oázou v nevlídném prosincovém počasí, kde budou mít lidé možnost odpočinout si od předvánočního spěchu a stresu,“ dodává.

Na všechny příchozí čeká zdarma i popcorn, který ke kinu neodmyslitelně patří. Diváci si také mohou nechat namíchat nealkoholické drinky nebo si koupit výbornou kávu. Ceny jsou více než vstřícné, takže rodinný rozpočet nijak nezatíží, navíc výtěžek za prodej občerstvení poputuje na dobrou věc. „Rozhodli jsme udělat radost osamělým seniorům z jižních Čech a splnit jim jejich vánoční přání,“ vysvětluje Bláhová. Podobně tomu bylo i v Praze, kde výtěžek, jenž se přehoupl přes 40 tisíc korun, putoval na mikulášskou nadílku pro 400 dětí ve Fakultní nemocnici Motol, na kterou E.ON každoročně přispívá.

Program v E.ON letním kině startuje ve středu 12. prosince ve 14 hodin animovaným filmem Tajný život mazlíčků. Z dalších animáků vybíráme Zpívej, Dobu ledovou, Čtyřlístek ve službách krále či Já, padouch. Rodiny se mohou těšit také na české komedie S tebou mě baví svět nebo Teorie tygra. I příznivci zahraničních filmů si přijdou na své, připraveny jsou pro ně Prázdniny v Římě, Dítě Bridget Jonesové, Co jsme komu udělali?, Vražda v Orient expresu nebo muzikál Mamma Mia.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky letní kino, E.ON, České Budějovice, Praha, film, Dítě Bridget Jonesové, projekt, Prázdniny v Římě, Vražda v Orient expresu, Teorie tygra, S tebou mě baví svět, Čtyřlístek ve službách krále

FOTO: Letní kino v prosinci? Unikátní projekt E.ONu míří po Praze do Budějc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.