Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

SOUTĚŽ: V Nasvícené zoo se objeví lední medvěd nebo tučňáci

Zoo Hluboká v letošním roce opět láká na vánoční atmosféru a tisíce malých světýlek. Více nám prozradí pan Martin Švihel přímo ze Zoo Hluboká.

I letos jste si pro nás připravili Nasvícenou zoo, co si mohou návštěvníci, kteří ještě takto nazdobenou zoo neviděli, pod tímto pojmem představit?
Ve dvou třetinách areálu zoo jsou rozvěšeny dlouhé světelné řetězy plné malých žároviček. Ty doplňují svítící krápníky, barevná světla a spoustu dalších světelných efektů. Návštěvnická trasa je tedy osvětlena příjemným vánočním osvětlením, stejně tak jsou nasvíceny i některé výběhy, samozřejmě s ohledem na jejich obyvatele.

Mají návštěvníci možnost vidět i zvířata nebo je to především procházka osvětleným areálem a zvířata už spí?
Návštěvníci určitě zvířata uvidí, samozřejmě některá už budou spát, ale zase uvidí jiná, která jsou aktivní právě v noci. Můžou to být například jezevci, kteří jinak přes den většinou spí ve svých norách, a právě návštěva Nasvícené zoo vám dá příležitost nahlédnout do života této největší lasicovité šelmy naší přírody.

V loňském roce se ve výbězích neobjevovala jen živá zvířata, ale zářila tu i zvířátka ze světýlek. Bude tomu tak i letos? Máte nějaké nové zvířátko ve vašem „chovu“?
Některé výběhy jsou na zimu prázdné a jejich obyvatelé jsou skryti před mrazivým počasím v zimovištích. Toho každoročně využíváme a do volných prostor „vypustíme“ zvířata svítící. Z těch nejatraktivnějších je to například lední medvěd nebo tučňáci. Také letos bude k vidění velký kůň v životní velikosti. Novinkou bude svítící páv. Tomu pravému už na zimu jeho krásná ocasní pera vypadala, ten světelný ho ale jistě svoji krásou zastoupí.

Ještě mi prozraďte, kdy se na Nasvícenou zoo můžeme přijet podívat a jaké bude vstupné.
Zoo poprvé rozsvítíme na Mikuláše a to 6. 12. Máte pak celý měsíc se na Nasvícenou zoo přijet podívat. Vstupné je stejné jako u běžného dne. Chceme udělat lidem na Vánoce radost a potěšit je krásnou atmosférou. Myslím, že to není akce určená jen dětem, určitě tu bude krásná i romantická procházka, u které se můžete zahřát výborným punčem.

Má poslední otázka, chystáte ještě nějakou akci do konce letošního roku?
Ano, zveme vás na Štědrý den v zoo, kdy celou atmosféru Vánoc doplní koledy, rozsvícení vánočního stromečku a každý návštěvník si také odnese malý dárek. Návštěvníci nosí našim zvířatům dárky v podobě krmení, různou zeleninu a ovoce, suché pečivo. To vše dávají do připravených beden pod vánoční strom. Také probíhají komentovaná krmení a další program. Jelikož máme v tento svátek denní program, neprobíhá následně večer Nasvícená zoo.

Soutěž o rodinné vstupenky na Nasvícenou zoo

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou čtyři čtenáři vyhrát rodinnou vstupenky na prohládku vánočně nasvícené zoo. Stačí jen do pondělí 10. prosince do 10 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Výherci byli informováni emailem!

Autoři | Foto Jihočeská zoologická zahrada

Štítky nasvícená zoo, rozhovor, Hluboká nad Vltavou, soutěž, Zoo Hluboká, Vánoce, medvěd lední, Štědrý den, Drbna.cz

SOUTĚŽ: V Nasvícené zoo se objeví lední medvěd nebo tučňáci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.