Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na výstavišti se pojede demoliční derby. Podpoří dětské centrum Bazalka

V Budějcích na výstavišti se 25. listopadu pojede CZECH Demolition Derby. Závody začínají ve 14 hodin, vstupné je stokoruna pro dospělé, děti do dvanácti let zaplatí korun padesát. Demoliční derby se pojede na podporu dětského centra Bazalka.

Na dráze se prožene 35 speciálně upravených vozů, které budou rozděleny do jednotlivých rozjížděk. Poslední pojízdné auto z rozjížďky postupuje do finálové jízdy. Nepojízdná auta mohou závodníci ve spolupráci s mechaniky opravit a nastoupit do baráže o finále.

„CZECH Demolition Derby je příležitost nejen pro milovníky adrenalinu, ale i pro umělecky založené jedince. Vzhled závodního auta je jen na závodnících, proto vznikají velice bizarní a nečekané varianty, jak může auto vypadat. Někdy by se mohli inspirovat i designéři automobilek, jelikož za to, co jsou schopni někteří závodníci vymyslet, by se nemusel stydět žádný z nich. Je až obdivuhodné, kolik času dokážou jezdci a jejich rodiny strávit nad vylepšováním a zdobením jejich auta, když může být za několik minut v derby aréně zničeno,“ říká Libor Binter, hlavní pořadatel.

Milovníci spálených gum a kvílících motorů nejsou pouze ničiteli aut, zároveň mají srdce na pravém místě. Od roku 2017 účastníci i diváci Demolition Derby pomáhají postiženým dětem z českobudějovického Centra BAZALKA. Na každém derby mohou přispět do kasičky veřejné sbírky na konkrétní projekt. Pomohli například zakoupit do Základní školy speciální v BAZALCE interaktivní podlahovou tabuli či rehabilitační stůl na fyzioterapii.

Luboš Doležal, vítěz poslední CZECH Demolition Derby, navíc pravidelně svůj vůz ozdobí plyšákem, který se po závodě draží ve prospěch BAZALKY. Takto vydražil třeba figuru mimoně, veverku z Doby ledové či obří opici. Necháme se překvapit, jakou kreaci vymyslí tuto neděli.

Autoři | Foto Demolition Derby

Štítky Budějce, demoliční derby, závody, výstaviště, dětské centrum Bazalka, České Budějovice, kongresové centrum, doba ledová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavišti se pojede demoliční derby. Podpoří dětské centrum Bazalka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.