Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Bavit vás budou výstavy i divadlo

V první půlce třetího listopadového týdne se můžete podívat na pár originálních obrazů, projet se tramvají do stanice Touha, nebo nahlédnout do období konce první světové války.

Úterý 20. listopadu

Václav Johanus – Originály a grafika – Galerie Hrozen
Přijměte pozvání na výstavu grafika, ilustrátora a karikaturisty Václava Johanuse, který se věnuje volné a užité grafice, knižní a novinové ilustraci, koláži a kreslenému humoru. V Galerii Hrozen najdete nejnovější práce autora z posledních let. Výstava potěší dospělé i dětské návštěvníky.

Středa 21. listopadu

Tramvaj do stanice Touha – Jihočeské divadlo – 19:00
Světoznámá a úspěšná divadelní hra z roku 1947, která byla i zfilmována, se nyní ocitá na prknech Jihočeského divadla coby taneční drama. Příběh vypráví o psychicky nemocné Blanche, která v naději na lepší život přijíždí ke své sestře a jejímu manželovi. Na místě však rychle ztrácí iluze tváří v tvář násilnickému švagrovi a pravdě o své minulosti.

Čtvrtek 22. listopadu

Výstava – vznik republiky a konec 1. světové války – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1
Připomeňte si ještě jednou významné jubileum naší republiky na výstavě dobového tisku a publikací z fondu Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích.

Autoři | Foto Jihočeské divadlo/ Michal Hančovský

Štítky Kulturní tipy, Budějce, divadlo, výstava, galerie, knihovna, první světová válka, Jihočeské divadlo, Tramvaj do stanice Touha, Blanche

KULTURNÍ TIPY: Bavit vás budou výstavy i divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.