Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum zve na Století českých Vánoc

Různé podoby Vánoc ve 20. století představuje na tradiční výstavě Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích. Návštěvníci mohou nahlédnout do několika dobových interiérů a seznámit se s tím, jak prožívali nejkrásnější svátky v roce naši předkové.

„Představujeme lidovou venkovskou světnici se skromným stromečkem a malými dárky z počátku 20. století ale také slavnostní městský interiér 20. a 30. let, pokoj z prvních desetiletí budování socialismu i Vánoce v době normalizace. K dobové atmosféře přispívají nejen ukázky vánoční výzdoby a ozdob, ale také reklamy, vánoční papíry, pohlednice a samozřejmě ukázky dárků, kterými si lidé v dřívějších dobách dělali radost," přibližuje garantka výstavy a etnografka Jihočeského muzea Hana Soukupová.

Kromě výstavy je ale po celou dobu připraven také doprovodný program. Zajít tak můžete například na ukázku tradičních lidových řemesel nebo na Vánoční koncert dětského pěveckého sboru Carmína a také na novoroční koncert.

Výstava začíná 23. listopadu a potrvá do 6. ledna, každý den kromě pondělí od 9 do 17:30. Výjimkou je jen Štědrý den a Silvestr, kdy je otevřeno jen do 13:00.

Soutěž o vstupenky skončila! Správná odpověď byla za A. Vstupenky vyhrává Karel Tomáš a Luboš Zabilka. Gratulujeme!

Kolik figurek bylo umístěno v rekordním papírovém betlému Jihočeského muzea v roce 2017?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Tisková zpráva

Štítky Vánoce, výstava, Jihočeské muzeum, muzeum, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, soutěž, Hana Soukupová, Karel Tomáš, Carmína, interiér

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum zve na Století českých Vánoc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.