Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Rozparádí vás Děti ráje, Glenn Miller, Trautenberk i Kreyson

V sobotu to bude opravdu nabité, kromě níže zmíněných akcí proběhnou taky koncerty slovenské kapely hrající lidové písně Kollárovci (v Metropolu), heavy-metalové legendy Kreyson (v Gerbeře / Budvar Areně), Tria Traktůrek nebo skupiny Bonsai č. 3.

Pátek 16. listopadu

Večery S – Trio de Compostela, Paaya Pokorný, John Beer – Divadlo U Kapličky – 19:00
Hudba Tria de Compostela, jak už název napovídá, má základy ve španělské hudbě, ale inspiruje se i v českém, chorvatském či anglickém folku a rocku. Pavel Paaya Pokorný je autor mnoha skladeb a básní, který se se svou akustikou kytarou věnuje pouličnímu umění. Tentokrát zahraje s Romanem Soukupem. A bluegrassová kapela John Beer vznikla v roce 2015 ve Velešíně, kde také pořádá pravidelné hudební večery.

Sobota 17. listopadu

Děti ráje Tour 2018 – Budvar aréna – 19:00
Nejúspěšnější český muzikál Děti ráje se vrací se svou show, která je nabitá důvěrně známými hity, strhujícími světelnými efekty a nápaditou choreografií. Přijďte si zanotovat Decibely lásky, Pár přátel, Poupata, Céčka, Nonstop a mnohé další – prostě nostalgie jako hrom!

Jemnostsvět 2018 – KD Vltava – 19:30
Kapela Trautenberk se po vydání nového alba vypravila na podzimní tour Jemnostsvět. Co vás čeká? Kromě nových songů taky speciální scéna a dlouhý set, ale především spousta hudební zábavy s touhle klatovskou alternativně metalovou partičkou.

Neděle 18. listopadu

Swingový koncert Glenn Miller! s kapkou J. Ježka – Metropol – Malá scéna – 18:30
Swing Band Pražského salonního orchestru, to je 11 hudebníků, kteří vám zahrají klasické hity, jako třeba: Louis Armstrong – What A Wonderfull World, Glenn Miller/Medley – Moonlight Serenade – Star Dust – Strings of Pearls, Jaroslav Ježek – Svítá, Nebe na Zemi a další. Diriguje Václav Vomáčka.

Pondělí 19. listopadu

Opereta gala – Metropol – 19:00
Kdo miluje operetu, nesmí chybět na prvním z cyklu pořadů, které se budou tomuto žánru věnovat. Pro začátek se můžete těšit na výlet do Francie, kde to všechno začalo. V pořadu zazní několik známých i méně známých klenotů francouzské operety.

Autoři | Foto Pavla Sedláčková - Photography

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, Kreyson, Glenn Miller, hudební skupina, Děti ráje, Trautenberk, Budvar aréna, Kollárovci, Dům kultury Metropol, John Beer, Jaroslav Ježek, Roman Soukup

KULTURNÍ TIPY: Rozparádí vás Děti ráje, Glenn Miller, Trautenberk i Kreyson  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.