Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Budějce si připomenou válečné veterány

V neděli 11. listopadu od 11 hodin bude v Budějcích probíhat tradiční vzpomínková akce u příležitosti Dne válečných veteránů. Akci pořádá sdružení Svornost za podpory Sboru selských jízd Jana Žižky z Trocnova, skautů a dalších organizací.

Den válečných veteránů proběhne na Husovce, na zastávce městské hromadné dopravy U Parku. „Bude věnována žijícím i padlým vojákům, veteránům všech válek světa. Lidem, kteří válku nezpůsobili, ale přesto se jí museli účastnit,“ popisuje Aleš Procházka, předseda jihočeské regionální organizace Svornost.

Akci pořádá sdružení Svornost za podpory Sboru selských jízd Jana Žižky z Trocnova, skautů a dalších organizací. Den válečných veteránů si klade za cíl kromě historie připomínat i současné veterány. Snaží se také upozorňovat na ty, kteří nasazují život za uchování míru a naší svobody. Znamením tohoto dne se stal vlčí mák jako symbol nového života.

Štítky Budějce, veteráni, vojáci, Den válečných veteránů, válečný veterán, Den vzpomínek, Jan Žižka z Trocnova, Trocnov, České Budějovice, Aleš Procházka, Svornost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce si připomenou válečné veterány  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.