Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Českých Budějovicích se bude Odemykat dětský potenciál

PR článek

V pondělí 12. listopadu proběhne v Českých Budějovicích v areálu Jihočeské univerzitě odborný seminář směřovaný na trenéry dětí a mládeže, rodiče, studenty, budoucí rodiče a učitele. Odemykání dětského potenciálu přednáší Honza Mühlfeit a Kateřina Novotná. Seminář uzavře fyzioterapeutka od Pavla Koláře, Eva Králová s tématem Problematika dětského a mládežnického pohybu.

„Od roku 2015 se snažíme s Kamilem Tobiášem a Jihočeskou fotbalovou akademií přibližovat odborné semináře trenérům, učitelům, fyzioterapeutům a běžné populaci, kterou zajímá, jak funguje dětský organismus, se kterým úzce souvisí psychická stránka člověka,“ shrnuje jeden z pořadatelů Petr Požárek.

Před třemi lety připravila akademie praktický seminář HE-ART, který vedla dvojice z fotbalového prostředí Jirka Vorlický a Martin Daněk. V roce 2016 přijal pozvání Pavel Zach, který vychoval svého syna pro NHL pomocí své metody Kamevéda. o rok později zde přednášel mentální kouč Marian Jelínek, který trénoval Jaromíra Jágra či Karolínu Plíškovou, a je hokejovým trenérem.

Na začátku roku 2018 k Marianu Jelínkovi, který měl u posluchačů úspěch, zakomponovali fyziologický vývoj dítěte od doktora Janouška. „Letošní rok uzavíráme seminářem s člověkem, který se 22 let zabýval tou nevyšší problematikou lidského potenciálu ve firmě Microsoft Honza Mühlfeit,“ uvedl Požárek. Spoluautorkou a projektu Odemykání dětského potenciálu je Kateřina Novotná, která se zabývá touto problematikou přes deset let.

Každé dítě se narodí jako originál s řadou talentů a silných stránek. Klasický školní model je ale bohužel často nerozvíjí a zaměřuje se spíše na stránky slabé a eliminaci chyb. Důležité je pomoci dětem a studentům jejich talenty najít, podpořit je v rozvoji a naučit je začít silné stránky efektivně využívat i v jejich životě.

Přednáška osvětlí divákům stěžejní body v pochopení silných stránek nejen u dětí, ale i studentů a dospělých. Dozví se mimo jiné i jak funguje náš mozek ve stresu, jak se stresem pracovat, či proč je důležitá nejen motivace, ale také inspirace. Zájemci o seminář se mohou hlásit přes e-mail: pozarek.petr@seznam.cz.

Štítky Jihočeská fotbalová akademie, petr Požárek, seminář, České Budějovice, trenér, Kateřina Novotná, Pavel Kolář, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Marian Jelínek, Kamil Tobiáš, National Hockey League, Jaromír Jágr, Karolína Plíšková

V Českých Budějovicích se bude Odemykat dětský potenciál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.