Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FILMOVÉ PREMIÉRY: Bohemian Rhapsody a Louskáček si zaslouží pozornost

Dlouho očekávané Bohemian Rhapsody je tu! Legendární Queeni a jejich písničky tak znovu ožijí na filmových plátnech. Chybět byste neměli ani na pohádkovém Louskáčkovi se skvělou Keirou Knightley a Helen Mirren.

Bohemian Rhapsody

Oslavme společně rockovou skupinu Queen a nezapomenutelného Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

Louskáček a čtyři roční období

Klára chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem, armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka, získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii.

Autoři | Foto Repro Youtube

Štítky film, kino, premiéra, novinka, Bohemian Rhapsody, Keira Knightleyová, Helen Mirrenová, Freddie Mercury, Queen, Live Aid, We Will Rock You, Štědrý den

FILMOVÉ PREMIÉRY: Bohemian Rhapsody a Louskáček si zaslouží pozornost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.