Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Oslavy 100 let republiky vrcholí

Kromě slavnostních koncertů se o pohodový hudební víkend postará například kapela Pekař nebo Maxíci. Vyrazil ale můžete i do divadla.

Pátek 26. října

Koncert ke 100. výročí vzniku samostatného státu – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jeden ze slavnostních koncertů proběhne v prostorách Jihočeské filharmonie. Účinkujícími budou pěvecké sbory a sólisté ZUŠ Bezdrevská.

Klíče odnikud – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jako druhou premiéru sezóny uvidíte na prknem Divadelního sálu Metropol celovečerní taneční divadlo Klíče odnikud pod vedením choreografa, tanečníka a uměleckého šéfa baletu Národního divadla Petra Zusky.

Sobota 27. října

Pekař – Výpověď tour 2018, support Czech It – K2 – 20:00
Kapela Pekař přichází na podzim s novým albem, knihou i klipem. Navíc si je můžete poslechnout naživo spolu s poprockovou kapelou Czech It. A samozřejmě zazní i to nejlepší ze starší tvorby.

Neděle 28. října

Maxíci (část Maxim Turbulenc) – KD Vltava – 15:00
Ne obyčejný koncert, ale opravdový karneval pro celou rodinu! Přijďte v maskách a užijte si soutěže a hodnocení nejlepší masky.

Slavnostní koncert JD – 100 let republiky: Má vlast / Bedřich Smetana
Jak jinak oslavit vznik naší republiky než cyklem Smetanových symfonických básní, které jsou synonymem české národní hrdosti! Má vlast nikdy nezestárne a i vás zaručeně dojme.

Pondělí 29. října

Pane, vy jste vdova! – Jihočeské divadlo – 19:00
Kultovní česká crazy a sci-fi komedie Miloše Macourka a Václava Vorlíčka Pane, vy jste vdova! bude letos bavit i diváky Jihočeského divadla. Adaptace pod vedením režiséra Jana Holce se drží filmového scénáře, ale na divadelních prknech vás čeká nejedno překvapení.

Autoři | Foto Facebook Pekař

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, hudební skupina, Jihočeská filharmonie, Petr Zuska, Pane, vy jste vdova!, Bedřich Smetana, Václav Vorlíček, Miloš Macourek, Jihočeské divadlo

KULTURNÍ TIPY: Oslavy 100 let republiky vrcholí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.