Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Alšovka přichystala jedinečnou prohlídku budějcké Perly. Doplní výstavu Bydlet spolu

Bydlet spolu. Takový název nese výstava, kterou pořádá Alšova Jihočeská galerie. Na konec září připravila pro zájemce speciální komentovanou prohlídku výstavy s představením a nahlédnutím do památkově chráněného koldomu Perla.

Celá výstava probíhá v rámci projektu „Alšovka hostuje v Mariánské“. Proto se 26. září od 16:30 můžete vydat na komentovanou prohlídku výstavy právě do prvního patra Galerie Mariánská. Následovat bude vyprávění a jedinečná prohlídka po známém koldomu Perla.

Výstavu okomentuje Hubert Guzik z Fakulty architektury ČVUT, Eva Erbanová z Národního památkového ústavu se ujme slova k Perle.

„Výstava nás zavede k meziválečným a poválečným pokusům o předepsání kolektivního bydlení architektonickou formou. Kritická reflexe těchto pokusů může být inspirací pro dnešní přemýšlení o podobách sdíleného bydlení,“ přiblížila kurátorka Klára Jeništová.

Foto Alešova Jihočeská galerie

Štítky Alšova Jihočeská galerie, výstava, Perla, koldom, prohlídka, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Fakulta architektury ČVUT, představení, Národní památkový ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alšovka přichystala jedinečnou prohlídku budějcké Perly. Doplní výstavu Bydlet spolu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.