Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravený divadelní klub v Borovanech otevřela Tři prasátka. A odstartovala Obdiv Fest

Úplně nový kabát dostal divadelní klub v Borovanech. O premiérové představení v opravených prostorách se postaraly děti z Divadla Šok borovanské základní školy. Jejich Tři prasátka zároveň odstartovala několikatýdenní přehlídku ochotnických spolků Obdiv Fest.

Nově opravený divadelní klub v Borovanech, jehož rekonstrukce přišla na 11,5 milionů korun a trvala jedenáct měsíců, slavnostně zahájil svůj provoz. O první představení se postaraly děti z Divadla Šok z místní základní školy s divadelní hrou Tři prasátka.

„Tímto představením uvedly v život zrekonstruovaný divadelní klub v Borovanech a zároveň odstartovaly festival ochotnických divadel Obdiv Fest," uvedl starosta Borovan Petr Jenkner. 

V dalších několika týdnech tak v rámci borovanského festivalu budou diváci moci zhlédnout ochotnická představení spolků ze všech koutů jižních Čech. Na programu jsou například Světáci Divadelního spolku Tyl České Budějovice, představí se také ženský ochotnický spolek Žas, kterému se přezdívá Cimrmani v sukních, Ochotnická jednota Brloh pobaví borovanské publikum s komedií Do pyžam, Hroší divadlo pak nabídne přestavení Rychlé šípy.

Autoři | Foto borovansko.cz

Štítky kultura, klub, divadlo, oprava, Obdiv Fest, přehlídka, ochotník, Borovany, Českobudějovicko, představení, festival, Rychlé šípy, Jihočeský kraj, České Budějovice, základní škola, Brloh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravený divadelní klub v Borovanech otevřela Tři prasátka. A odstartovala Obdiv Fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.