Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Trocnovských slavnostech vysadí lípu. Připraven je nabitý program

Už tuto sobotu se můžete vydat na Trocnovské slavnosti do Borovan. Připraven je bohatý program pro děti i dospělé, po celou dobu akce je zajištěno i něco na zub. Vstup je zdarma.

Akce se uskuteční v sobotu 22. září od 13:00 do 18:00 v areálu Památníku Jana Žižky. Vstup je jako každý rok zcela zdarma. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program pro děti i dospělé.

Před oficiálním zahájením proběhne slavnostní vysazení lípy u Žižkova rodného dvorce. Akce pak bude zahájena ve 13:00 na hlavním podiu.

Prvním duelem se poté představí skupina historického šermu Bratři z Růže, k výročí založení Československa je od 14:00 připraveno slavnostní stužkování Sborů dobrovolných hasičů za doprovodu dechové kapely Jihočeská Podhoranka, kterou vystřídají ukázky zásahů hasičských záchranných sborů.

Bratři z Růže si pro dětskou část publika připravili pohádku Podivuhodná dobrodružství. Hudební program zahájí kapela Gaia. Po celou dobu trvání akce je na louce u hlavního podia připraven i řemeslný jarmark s lidovými tvůrci, ukázky dobývacích strojů, lukostřelba a středověké Living history přibližující život v historické době autentickým a živoucím způsobem.

Návštěvníci si také mou projít naučnou stezkou, která vede kolem celého trocnovského areálu nebo se zúčastnit sportovních aktivit připravených Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra.

Program Trocnovských slavností se však neodehraje pouze na hlavním podiu, ale i u budovy muzea. Těšit se můžete na komentovanou prohlídku Žižkova a Mikšova dvorce. Muzejní expozici poté zájemcům blíže představí významný český historik Petr Čornej. Výstava bude otevřena po celou dobu trvání slavností.

Rodiny s dětmi potěší loutkové divadlo Na stříbrných horách a O krásné Janičce v podání Téměř divadelní společnosti. Děti během akce mohou využít i stánek s oblíbeným malováním na obličej a mnoho dalšího. Pro návštěvníky bude celý den zajištěno i občerstvení a zdravotnická služba.

Tisková zpráva

Štítky Trocnovské slavnosti, kultura, zábava, program, slavnost, Borovany, lípa, Žižkov, Jan Žižka, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Petr Čornej, Československo, Gaia, Ministerstvo vnitra České republiky, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trocnovských slavnostech vysadí lípu. Připraven je nabitý program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.