Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájem o příspěvek na obnovu památek prozkoumá anketní dotazník

Odbor památkové péče nabízí majitelům památek možnost zapojit se do Programu regenerace městské památkové rezervace České Budějovice i v příštím roce a čerpat z finančního příspěvku města a státu. Zájem o příspěvek na obnovu památek prozkoumá anketní dotazník. 

„Příspěvky státní podpory jsou poskytovány na záchran, zachování a zhodnocení památek. Nemůže je získat vlastník, který má vůči státu dluhy a nemohou být použity, pokud je památka součástí ručení k úvěru, který není v řádném termínu splácen. Poskytované  finance jsou přísně účelové, mohou přispět jen na úhradu prací zabezpečujících uchování souhrnné památkové hodnoty, ne na modernizace a jiné úpravy prováděné v zájmu vlastníka, ani na práce investiční povahy, " vysvětluje náměstek českobudějovického primátora Jaromír Talíř.

Výše státního finančního příspěvku se bude odvíjet od zájmu vlastníků. „Letos byla do programu zařazena například obnova části parkánové hradební zdi v úseku mezi Krajinskou a Českou ulicí," dodal náměstek. 

Dotazník, který musí být vyplněný a odevzdaný nejpozději do letošního 27. září je žadatelům k dispozici na webu města nebo na odboru památkové péče. 

„Městská památková rezervace České Budějovice byla vyhlášena v roce 1980, tedy již před 38 lety. Město využívá k její obnově tento dotační program od jeho prvopočátku, tedy od roku 1992," podotkl Talíř.

Autoři | Foto Facebook Město České Budějovice

Štítky společnost, žádost, příspěvek, finance, dotazník, památka, obnova, České Budějovice, Jaromír Talíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o příspěvek na obnovu památek prozkoumá anketní dotazník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.