Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Otáčivé hlediště přilákalo skoro 56 tisíc diváků. Jedničkou byl horor Dracula

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově přilákalo letos téměř 56 tisíc diváků, kteří mohli shlédnout devadesát jedna představení. Novinkou jubilejní šedesáté sezóny bylo uvedení her s více jazyčnými titulky. Největším trhákem se stal horor Dracula.

Jsem velice rád, že i letos jsme na Otáčivém hledišti mohli přivítat domácí i zahraniční hosty. Vážím si našich souborů a děkuji jim za excelentní výkony. Věřím, že budoucnost točny se nadále bude ubírat tím nejlepším směrem, a že i v příštích letech s námi budou diváci spokojeni tak jako letos. Měli bychom si uvědomit, že jsme nejnavštěvovanější letní scénou v České republice a do budoucna usilovat o co nejlepší podmínky pro diváky i účinkující,“ okomentoval ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Otáčivé hlediště letos poprvé hrálo představení i s vícejazyčnými titulky, díky čemuž zpřístupnilo jedinečný kulturní zážitek nejen zahraničním divákům, ale i lidem se sluchovým postižením. 

Jihočeské divadlo odehrálo na krumlovské točně osm titulů. Premiérově mohli diváci vidět horor Dracula a dobrodružné představení Ztracený svět, ale i komedii Dekameron, opery Rusalka, Trubadúr, Příhody lišky Bystroušky, balet Valmont a detektivní komedii Pes Baskervillský.

Největším trhákem se stal právě horor Dracula, který navštívilo nejvíce diváků a řadí se k nejvýpravnějším inscenacím. „U Draculy se povedla hlavně velkolepá inscenace. Myslím, že diváky bude těšit ještě mnoho sezón,“ prozradila Martina Schlegelová, která má za sebou první sezónu na otáčku.

I představení Ztracený svět od herců Malého divadla se setkalo s úspěchem. Obří loutky pravěkých ještěrů nenechají v klidu malé ani velké diváky. Bylo jasné, že dinosauři budou velký tahák, ale myslím, že pro řadu diváků bylo překvapením, jak naše loutky díky své úžasné technologii a nápaditému vizuálu v inscenaci fungují, jak jsou velké, kolik jich je a jak se vlastně hodí do barokních zahrad. Vždy když se v naší inscenaci objevily loutky dinosaurů, nastal v hledišti (a nejenom u dětského publika) obrovský úžas a nadšení,“ popsal režisér Petr Hašek.

Divadlo měla za sezónu odehrát 92 představení, jedno ale muselo být kvůli nepříznivému počasí zrušeno. Celkem se na krumlovském otáčku otočilo 55 961 diváků. Na příští sezónu chystá premiéry baletu Šípková Růženka a opery Turandot. 

Foto otacivehledicte.cz

Štítky Otáčivě hlediště, Český Krumlov, Jihočeské divadlo, sezóna, hlediště, horor, představení, Ztracený svět, Česko, Šípková Růženka, Pes baskervillský, Příhody lišky Bystroušky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otáčivé hlediště přilákalo skoro 56 tisíc diváků. Jedničkou byl horor Dracula  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.