Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lišovské slavnosti opět nabízí pestrý program

Slavnosti pořádá město Lišov již mnoho let. Den plný hudby a přátelských setkání si lidé užijí u sklenky dobrého moku. Prožijí tak den plný pohody, ve společnosti té nejlepší kulturní nabídky. Lišovský mejdan si můžete užít už v sobotu 8. září. Vstup na akci je zdarma.

„Nápad pořádat v Lišově slavnosti přišel v roce 2004, kdy město slavilo 670 let od první písemné zmínky. Tehdy vznikla myšlenka pořádat slavnosti každý rok a to vždy druhý víkend v září. I když je v tomto termínu v okolí mnoho jiných podobných akcí, k nám do Lišova si návštěvníci vždy cestu najdou,“ vysvětlila Martina Čapková z Městského úřadu Lišov.

Bohatý kulturní program je samozřejmostí. Zastoupeny budou téměř všechny hudební žánry od dechovky, pop až po pořádný rock. 

V Lišově ale mysleli i na ty nejmenší. Ti se budou moct vyřádit na skákacím hradu a při hrách ukážou svoji zručnocst a dovednost. Na své si přijdou i chuťové buňky, připraveno bude pečené masíčko, klobásy a jiné pochutiny.

Letošní Lišovské slavnosti zahájí děti ze Základní a Mateřsko školy Lišov, představí se folklórní soubor Lišováček, Jižani, Pavel Dobeš, Seven's Unplugger, De Zrechts a vše zakončí Queenie. Třešničkou bude vystoupení členů TJ Sokol Lišov se sletovými skladbami Ženobraní, Siluety a Borci. O dokonalý závěr se postará ohňostroj.

Návštěvníci se budou moct zdarma podívat i do Muzea F. M. Čapka. V zahradě špitálu bude k vidění ukázka vojenského výcviku a válečného ležení včetně polní kuchyně.

Tisková zpráva

Štítky Lišov, slavnosti, pozvánka, slavnost, Martina Čapková, Pavel Dobeš, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lišovské slavnosti opět nabízí pestrý program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.