Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějovice vypráví. Oslavte s nimi sto let od vzniku Československa

Historie není nudná! Přesvědčte se o tom při akci Budějovice vypráví, v rámci které uvidíte třeba videomapping „Čtyři budovy“, ale čeká vás toho mnohem víc! A je co vybírat i z další kulturní nabídky.

Pátek 24. srpna

Jenom tři mušketýři – Biskupská zahrada – 20:00
Příběh, který zná každý, tentokrát však bez D´Artagnana! Účinkují: Martin Dobíček, Aleš Surma, František Hnilička, Terezie Jelínková, Petr Hubík, Jan Ptáček, Libor Hlaváč, Lukáš Zahradník.

Pátek a sobota 24. a 25. srpna

Budějovice vypráví – náměstí Přemysla Otakara II.
V rámci oslav 100 let výročí vzniku ČSR si můžete užít pestrý dvoudenní program na náměstí. Historické slavnosti budou probíhat v pátek a v sobotu od 16 hodin. Co vás čeká? Například prvorepubliková kavárna, promítání dobového filmu, doprovodný program v centru města, divadelní a taneční představení, módní přehlídka, výstava dobových automobilů a mnohem víc!

Neděle 26. srpna

Hospodský kvíz – Café Hostel – 18:30
Nebaví vás jen tak sedět v hospodě a pít pivo? Tak si k tomu dopřejte pořádnou vědomostní soutěž. Hospodský kvíz v Hostelu je zábavná společenská akce, kde můžete prověřit své všeobecné znalosti a vyhrát nějakou tu cenu.

Pondělí 27. srpna

Miss Hanoi – CineStar
Česká novinka v kinech vás v letních vedrech zaručeně osvěží. Kriminální drama Miss Hanoi se odehrává ve Varnsdorfu, kam přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu. Stopy ukazují do místní vietnamské komunity, a tak mu průvodkyni tímhle cizím světem musí dělat krásná policistka (Ha Thanh Špetlíková). Jak dopadne vyšetřování i jejich komplikovaný vztah? Uvidíte v CineStaru!

Autoři | Foto jihoceskedivadlo.cz

Štítky kultura, tip, Jenom tři mušketýři, Budějovice vypráví, České Budějovice, vznik Československa, Přemysl Otakar II., video mapping, Cinestar, Hanoj, David Novotný, Československo, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějovice vypráví. Oslavte s nimi sto let od vzniku Československa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.