Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hluboká láká turisty na top instagramová místa

Hluboká nad Vltavou navazuje na úspěšný instagramový audit Českobudějovicka-Hlubocka, který skončil skvělým mediálním ohlasem včetně zpětné vazby na turistické cíle v destinaci. Spolek Hluboká nad Vltavou připravil další online novinku v podobě instagramové stezky.

Projekt přináší patnáct unikátních jihočeských míst, která jsou ideální pro pořízení fotografie a motivují k návštěvě města Hluboká nad Vltavou.

Dalším cílem projektu je ukázat turistům, že po Hluboké nad Vltavou se dá pohybovat všemi dopravními prostředky. Díky tomu je možné se lehce a úsporně přemisťovat a navštívit tak všechna rozmanitá místa, která město nabízí.

Mezi zmíněné dopravní prostředky patří například elektrokolo, na němž můžete dojet až na vyhlídku Baba a užít si pohled na Vltavu ze skalních výšin. Loďka zájemce přepraví k fotomístu Poprvé se zámkem, odkud je romantický výhled na hlubocký zámek, nebo si můžete zapůjčit třeba skútr Vespa a projet si okolí Hluboké.

 „Jde v podstatě o to, že lidé uvidí na Instagramu reálné místo, inspirují se a sami zatouží po tom, pořídit si fotku z atraktivního místa. Instagram ovlivňuje současné cestování, už jen proto, že tento kanál má kolem jedné miliardy uživatelů a sdílí zhruba osmdesát milionů fotek denně.

Jednotlivá instamísta je možné najít na webových stránkách města Hluboká nad Vltavou, kde je kromě fotografie i přesná lokace daného místa,“ uvádí David Šťastný, předseda komise cestovního ruchu města Hluboká nad Vltavou a spolku, který projekt připravil.

Instaplaces – objevujte neobjevené

Mezi takzvané instaplaces na Hluboké byla zvolena nejvíce atraktivní místa z této oblasti, která vybral manager destinace Českobudejovicko-Hlubocko Tomáš Polanský: „Ve spolupráci s místním spolkem jsme vybrali taková místa, na která by se člověk měl chtít vydat a pochlubit se svému okolí, že na nich byl. Primárně jsme se snažili, aby místa byla unikátní a exkluzivní v tom, že jinde na světě podobnou fotografii nezískáte. Dále šlo o místa, která jsou krásná, ale návštěvníky přehlížená, jelikož například nemají čas se déle zdržet. Rádi bychom sbírali i podněty od návštěvníků, co dál do stezky zařadit a postupně ji rozšířit do celé destinace.“

„Na každém úseku Instagramové stezky jsou přidělány cedule s názvem místa a hashtag #instahluboka – jedná se o unikátní označení, pod kterým se budou fotografie z naší stezky shromažďovat, a tak se turisté ujistí, že jsou zde správně,“ doplnil Šťastný.

Návštěvníci Hluboké si mohou vybrat místo, které je nejvíce uchvátí, vyfotit se tam, přidat # a sdílet na svém kanálu. Turisté se tak mohou do projektu zapojit, dále ho rozvíjet a hledat další krásná místa v Hluboké nad Vltavou.

Foto místa

Vyhlídka Baba - Zámecké schody - Hlubocká zoo - Voroplavba v Purkarci - Poprvé se zámkem - Vyhlídka v podzámčí - Stylová - Vespa 5 Na zídce - Velký sjezd - Paddleboard v podzámčí - Zámek Hluboká - Plavební komora - Zámecký kozel - Plavba po Vltavě - V zámeckém parku.

Hluboká láká turisty na top instagramová místa

Úterý, 14. srpna 2018, 01:42

Hluboká láká turisty na top instagramová místa
Hluboká láká turisty na top instagramová místa

Tisková zpráva

Štítky společnost, Instagram, stezka, Hluboká nad Vltavou, plavba, vyhlídka, Zámek Hluboká, projekt, zámek, David Šťastný, Vltava, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká láká turisty na top instagramová místa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.