Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zámek v Jindřichově Hradci ožije netradičními prohlídkami. Objasní příběh Viléma Slavaty

Letošní noční prohlídky na jindřichohradeckém zámku představí osudy jednoho z nejvýznamnějších majitelů tamního panství - hraběte Viléma Slavaty. V květnu totiž uplynulo čtyři sta let od chvíle, kdy byl roku 1618 vyhozen z oken pražského hradu, jako jeden z nenáviděných císařských místodržících a tímto činem byla rozpoutána třicetiletá válka.

Prohlídka návštěvníky provede nejen všemi zásadními ději osudného dne, tedy 23. května 1618, včetně samotné defenestrace, ale také mnoha prostory jindřichohradeckého hradu a zámku a zavede je i do některých běžně nepřístupných míst.

Prohlídky pro návštěvníky připravili Státní hrad a zámek Jindřichův Hradec, skupina historického šermu Jindřich, divadelní a šermířská společnost Sígři. Účinkovat budou i skupiny Aesculus, Vendeta  a další a také taneční soubor Campanello - dohromady se na návštěvníky těší téměř padesát herců v dobových kostýmech.

Vstupenky se dají rezervovat zde nebo přímo na pokladně zámku.

Tisková zpráva

Štítky kultura, tipy, prohlídky, divadlo, Jindřichův Hradec, Vilém Slavata z Chlumu a Košumberka, zámek, třicetiletá válka, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek v Jindřichově Hradci ožije netradičními prohlídkami. Objasní příběh Viléma Slavaty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.