Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žánrová nabídka festivalu Hudební léto Hluboká 2018 cílí na všechny generace

Letošní už 62. ročník festivalu Hudební léto Hluboká, jako jeden z nejstarších festivalů v České republice, až do 5. října nabídne celkem sedm koncertů různých žánrů. Většina z nich se uskuteční v sále Alšovy jihočeské galerie v areálu Státního zámku Hluboká nad Vltavou.

Jako každý rok nabídneme i letos jeden koncert zdarma pro místní i návštěvníky města. Uskuteční se v pátek 3. srpna od 21 hodin na náměstí ČSLA v Hluboké nad Vltavou v podání českobudějovické hardrockové skupiny The Fellows zazní skladby kapely Deep Purple. Pokud vyjde počasí, bude to jistě pěkný koncert,“ naznačil Petr Píša.

Další koncert je na programu 9. srpna, kdy v Alšově jihočeské galerii zahraje legendární formace Spirituál Kvintet. „Na závěr prázdnin, 25. srpna, jsme pozvali kapelu The Beatles Revival – Brouci Band. Tato čtveřice byla v Liverpoolu oceněna jako nejlepší revivalová kapela,“ popsal Píša úspěchy této absolutní špičky mezi Beatles revivalovými seskupeními, která odehrála více než 1200 koncertů po celé Evropě. Perfektně nastudované skladby s dokonalou přesností odehrané na originálních nástrojích jsou dostatečnou pozvánkou k návštěvě této autentické show.

V sobotu 8. září zavítá do Hluboké Jiří Korn a 4tet. Vokální kvarteto nabídne své originální pojetí známých melodií. „Pro milovníky klasické hudby jsme připravili na 15. září Slovanské tance od Antonína Dvořáka pro čtyřruční hru v provedení profesorky českobudějovické konzervatoře Věry Soumarová a vedoucího hudební katedry Jihočeské univerzity Františka Hudečka,“ přiblížil klasický titul Petr Píša. Festival Hudební léto Hluboká 2018 uzavře 5. října vystoupení skupiny ABBA Revival – Globus Dance Bend.

Nabídka je pestrá, z programu si vybere snad každý,“ míní dramaturg festivalu. „Naším záměrem je nabídnout hudbu různých žánrů co nejširšímu publiku. Klasická hudba je jistě nadčasová, studoval a hrál jsem ji dlouhá léta, ale pestrost výběru obecenstvo jen rozšíří na všechny věkové skupiny posluchačů,“ dodal Petr Píša.

Financování festivalu je z osmdesáti procent pokryto soukromými subjekty. „Na rozpočtu se významně podílí město Hluboká nad Vltavou a Alšova jihočeská galerie. Musíme pokrýt náklady – honoráře, ubytování, zvučení, jevištní techniku. Cena vstupenky by tyto náklady nikdy nezaplatila,“ řekl Píša.

Vstupenky na festival Hudební léto Hluboká 2018 lze zakoupit na několika místech – v Kulturním centru Panorama Hluboká nad Vltavou, v Music centru na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou. Čtyři koncerty lze zakoupit v cb rezervačním systému. Pokud nějaké vstupenky zbydou, lze je zakoupit přímo na místě před koncertem.

Program festivalu Hudební léto Hluboká 2018:

3. 8. od 21 hodin na nám. ČSLA The Fellows – in Purple Time
9. 8. od 20 hodin v AJG skupina Spirituál Kvintet
25. 8. od 20 hodin v AJG skupina The Beatles Revival
8. 9. od 20 hodin v AJG Jiří Korn a 4tet
15. 9. od 20 hodin v AJG Slovanské tance pro čtyřruční hru
5. 10. od 19 hodin v AJG skupina ABBA Revival – Globus Dance Bend

Tisková zpráva

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, festival, Hluboká nad Vltavou, AJG, Zámek Hluboká, léto, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Petr Píša, hudební skupina, vstupenka, Česko, Československá lidová armáda, Spirituál kvintet, The Beatles Revival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žánrová nabídka festivalu Hudební léto Hluboká 2018 cílí na všechny generace  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.