Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dolaďte festivalový outfit. Hrady CZ míří do Rožmberku nad Vltavou

Čtrnáctý ročník festivalu Hrady CZ se po Točníku, Kunětické hoře a Švihově představí v pátek a sobotu 3. a 4. srpna na malebném Rožmberku nad Vltavou. Celé dva dny program nabídne hned několik skvělých hudebníků, možnost prohlídky hradu a komfort téměř hotelového typu.

Páteční program začne už o půl páté odpoledne, areál se otvírá o hodinu dřív, a nabídne koncerty Monkey Business, Horkýže Slíže či Pipes and Pints, ale také hradních nováčků, jako je Marpo & Troublegang či kapela Škwor. V sobotu se mohou fanoušci letní hradní tour těšit na Tomáše Kluse, kapelu Divokej Bill, Mandrage, Rybičky 48 nebo Pražský výběr a nově na Lenny, Slzu nebo kapelu Jelen a další zpěváky a skupiny.

Festival Hrady CZ letos opět spolupracuje s Národním památkovým ústavem a nabídne tak v sobotu vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradu Rožmberk nad Vltavou, kde si bude možné odpočinout od festivalového ruchu. Návštěvníci mají navíc možnost zapojit se do fotosoutěže. Stačí příjít na festival, nahrát fotku z festivalu do galerie na www.ceskeamoravskehrady.cz a být originální. Autoři nejlepších fotek získají skvělé ceny.

Letos návštěvníkům festival poskytne zvýšený komfort doslova hotelového typu. Zcela nově je totiž k dispozici takzvaný VIP kemp PLUS, díky němuž není nutné s sebou na festival brát žádné vybavení pro přenocování – postavený stan, dvě karimatky a dva spacáky budou k dispozici na místě. V areálu festivalu bude posílen signál telefonů a datových služeb, chybět nebudou wi-fi zóny a bankomat. O lepší informovanost návštěvníků se postará i praktická festivalová aplikace s mapou areálu a různými slevami a výhodami. Samozřejmostí jsou VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, obchod s potravinami či úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Ve spolupráci s partnery festivalu zde budou připraveny dětské koutky, foto koutky a doprovodné sportovní aktivity, jako například obří vodní skluzavka pro osvěžení v letním parnu.

Na ty, kdo pojedou na Hrady CZ na Rožmberku nad Vltavou autem, čeká změna dopravy, přes Rožmberk nad Vltavou se autem vůbec jezdit nebude. Silnice vedoucí z Rožmberku do kopce k festivalovému areálu bude určena pouze pro pěší a pro auta uzavřena. Informace o objízdných trasách lze nalézt na webových stránkách.

Lístek na pátek stojí do dne před akcí 450 korun, na sobotu 530 korun, permanentka na oba dny pak 880 korun. Na místě pak 490 korun na pátek, 590 korun na sobotu a permanentka za 940 korun.

Tisková zpráva

Štítky České Hrady, Hrady CZ, festival, Rožmberk nad Vltavou, hudba, kultura, hudební skupina, Točník, hrad, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Pipes and Pints, Monkey Business, Škwor, Divokej Bill

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dolaďte festivalový outfit. Hrady CZ míří do Rožmberku nad Vltavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.