Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kromě špičky tuzemského popu a rocku zahrají na Hradech i mladí hudebníci

Čtrnáctému ročníku putovního festivalu Hrady CZ budou v atraktivním prostředí památek dominovat Divokej Bill, Tomáš Klus, Mandrage a nově i Škwor, Lenny, Jelen či Slza. Návštěvníci festivalu se mohou těšit i na komfortnější bydlení ve speciálních kempech, wi-fi zóny nebo program pro rodiny s dětmi. Čtenáři Budějcké Drbny si budou moct zanedlouho zasoutěžit o lístky.

Putovní festival Hrady CZ nabídne ty nejlepší interprety tuzemské hudební scény. Kromě zavedených hudebníků jako jsou Divokej Bill, Tomáš Klus, Rybičky 48 či Mandrage se fanouškům v atraktivním prostředí památek představí spousta nových kapel a interpretů, kteří na festivalu ještě nikdy nehráli.

Mezi nimi například Škwor, Lenny, Jelen, Slza či Marpo. Organizátoři nabízejí i atraktivní nehudební program ve formě bezplatného vstupu na prohlídku jednotlivých hradů. Nově pořádají talentovou soutěž pro začínající kapely v jednotlivých regionech, organizují doprovodné sportovní aktivity, přidávají programy pro vyžití rodin s dětmi, wi-fi zóny nebo ještě komfortnější bydlení ve speciálních kempech. 

Festival Hrady CZ svou hradní „šňůru“ odstartuje v pátek a sobotu 13 a 14. července na hradě Točníku a dále se vždy v pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a svoji letošní tour uzavře tradičně na Bezdězu.

Se vstupenkou mohou návštěvníci na památky zdarma

Hradní památky, na jejichž prohlídkové okruhy je díky spolupráci s Národním památkovým ústavem se vstupenkou na festival v sobotu vstup zdarma, dodají i letos hudebnímu zážitku specifickou romantickou atmosféru. Organizátoři festivalu si totiž i nadále zakládají na tom, aby se festivalové areály nacházely co nejblíže od historických hradů. Program festivalu, na kterém bude dále možné vidět koncerty Ivana Mládka, Visacího zámku, Vypsané Fixy a dalších kapel a interpretů, se odehraje vždy v pátek a v sobotu na dvou pódiích postavených vedle sebe.

Line-up je sestaven tak, aby diváci nepřišli o žádné vystoupení, odpadá také zdlouhavé přecházení mezi pódii. Terén festivalových areálů navíc fanouškům zabezpečuje pohodlný výhled na pódia z jakéhokoli místa. Chybět nebude oblíbený páteční hradní karneval s vyhlášením nejlepších masek. Festival Hrady CZ se letos také připojí k oslavám stého výroční vzniku Československa, ke kterému chystá pro návštěvníky speciální program.

Organizátoři letos nově vyhlásili talentovou soutěž Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ, do níž se přihlásilo celkem sedmdesát kapel. Do finále postoupilo pět nejúspěšnějších hudebních skupin v každém regionu, z nichž vzejde vždy jedna vítězná, která si na konkrétní zastávce festivalu zahraje v rámci oficiálního pátečního programu. 

VIP kempy, wi-fi zóny i bankomaty

Festival Hrady CZ zvyšuje komfort pro návštěvníky. Zcela nově bude k dispozici takzvaný VIP kemp PLUS, v němž se bude možné cítit na festivalu skoro jako v hotelu. Díky tomu není nutné s sebou na festival brát žádné vybavení pro přenocování – postavený stan, dvě karimatky a dva spacáky budou k dispozici na místě.

Hrady CZ se letos také posouvají technologicky, organizátoři v areálech posílí signál telefonů a datových služeb, chybět nebudou wi-fi zóny a v areálu bude k dispozici bankomat. O lepší informovanost návštěvníků se postará i praktická festivalová aplikace. Samozřejmostí jsou VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, obchod s potravinami či úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma.

Festival Hrady CZ rozšiřuje i nabídku aktivit pro rodiny s dětmi. Ve spolupráci s partnery festivalu zde budou připraveny dětské koutky, fotokoutky a doprovodné sportovní aktivity. 

Tisková zpráva

Štítky České Hrady, Moravské Hrady, Hrady CZ, festival, hudba, hudební skupina, Wi-Fi, hrad, Tomáš Klus, Mandrage, rodina, Drbna.cz, VIP, Rybičky 48, rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kromě špičky tuzemského popu a rocku zahrají na Hradech i mladí hudebníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.