Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Budějcích začíná výstava Když století městem proletí. Chybět nebudou komentované prohlídky

V pořadí už šestá exteriérová výstava s názvem Když století městem proletí bude na náměstí Přemysla Otakara II. zahájena právě dnes, v pondělí 2. července, v 16.00 hodin. K vidění budou opět srovnávací fotografie o velikosti 170 na 110 centimetrů, ale i pár prvorepublikových snímků, které připomenou letošních sto let od vzniku ČSR.

„Výstava Když století městem proletí má tu výhodu, že ji nikdo, kdo prochází náměstím, nemůže minout. Každoročně se u ní zastaví tisíce lidí. Spolehlivě se tak dá mluvit o nejnavštěvovanější akci v našem městě,“ říká náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

Loni byl  poměrně velký zájem o komentované prohlídky, proto budou pokračovat i letos. „Každé pondělí v 10:00 hodin se zájemcům bude věnovat Jan Schinko a ve středu v 16:00 hodin Milan Binder, který výstavu pořádá," upřesnila mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky kultura, výstava Když století městem proletí, České Budějovuce, výstava, České Budějovice, František Konečný, Milan Binder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích začíná výstava Když století městem proletí. Chybět nebudou komentované prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.