Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Přijměte pozvání na vodu. Na Malši se uskuteční historická plavba

Není žádným překvapením, že se letní radovánky točí kolem vody. Proto se můžete těšit na historické plavby po Malši, tradiční Múzy na vodě, ale i na slavné operní árie.

Pátek 29. června

Koncert slavných operních árií – Jihočeské muzeum – Barokní sál – 18:00

Nenechte si ujít koncert slavných operních árií z děl W. A. Mozarta, G. Verdiho, V. Belliniho, G. Donizettiho, N. Š. Zrinjského, A. Dvořáka a G. Pucciniho. Koncert zorganizovalo Jihočeské muzeum spolu s Městem Záhřeb, a proto vám krásné melodie zazpívají chorvatští umělci Ana Karuza Lovrić (soprán), Božimír Lovrić (tenor) a Darijana Blaće Šojat (klavír).

Více o koncertu zde.

Sobota 30. června

Historická plavba po Malši

Vraťte se zpět v čase, a to o celých sto let. Při tematické plavbě zjistíte, jak se žilo před sto lety u řeky a na ní. Vyprávět vám bude sám kapitán. Navíc vás potěší zajímavostmi a perličkami historik Ivo Binder. Nastoupit můžete u Kavárny Vlnna. Plavby se konají až do konce září vždy od 13, 14, 15, 16 a 17 hodin podle počasí.

Neděle 1. července

Múzy na vodě: Daniel Hůlka & Lubomír Brabec – Sokolský ostrov – Soutok Vltavy a Malše – 21:30

Kde jinde si vychutnat dobrou hudbu, než v romantickém centru města při soutoku dvou řek? Múzy na vodě již tradičně obohacují letní kulturní scénu jihočeské metropole a zadarmo přinášejí návštěvníkům možnost poslechnout si třeba Daniela Hůlku, operního a muzikálového zpěváka, nebo Lubomíra Brabce, českého kytarového virtuóza.

Pondělí 2. července

Deadpool 2

Pokračování veleúspěšného komiksového filmu Deadpool vás neskutečně pobaví. Vrací se všechny oblíbené postavy, stejně jako černý humor, drsné hlášky a pořádná akce. Hraje multikino CineStar.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Malše, Wolfgang Amadeus Mozart, Daniel Hůlka, Lubomír Brabec, Záhřeb, muzeum, Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Přijměte pozvání na vodu. Na Malši se uskuteční historická plavba  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.