Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kulturní tipy: Oslavujte léto tancem, hudbou i poezií

O netradiční zážitky nebude nouze ani ke konci školního roku. Do Velbloudu se totiž vrací napínavá básnická soutěž Slam poetry. Navíc můžete tenhle týden oslavit svátek hudby, a to společně s celou Evropou.

Úterý 19. června

Slam poetry – Velbloud Music Bar – 20:00

Že poezie už nikoho nezajímá? V tomhle případě to rozhodně neplatí! Přijďte se přesvědčit, že i tvoření básní může být napínavé. Slam poetry je bitva v poezii, kterou umělci dávají dohromady naživo. Ve Velboudu se sejdou jména jako Dr. Filipitch (mistr ČR 2017), Švéd (finalista MČR), Lef L´leviatan (finalista MČR), Jaroslav Vaněk nebo Jáchym. Takže o originální rýmy nebude nouze!

Středa 20. června

30. ročník festivalu Tanec Praha – Pojďme na tanec! – Jihočeské divadlo – 19:00

V rámci mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla si můžete v Budějcích užít netradiční představení Pojďme na tanec! Projekt, pod kterým jsou podepsaní Tereza Ondrová, Helena Arenbergerová, Martin Talaga, Helena Araújo a Halka Třešňáková, nese podtitul „stručný manuál pro vystrašené diváky“. Tedy „dokument“, který se snaží vyjít vstříc všem, kteří mají z tance strach. Nebojte se přijít a užít si hru tanečníků s diváky.

Čtvrtek 21. června

Svátek hudby

Hudební festival, který u nás na jihu pořádá Alliance Française, probíhá od úterý do čtvrtka. Není to však jen místní akce, nýbrž celoevropská oslava hudby, kterou společně můžeme oslavit na koncertech, v divadle, v muzeu i v kině. Ve čtvrtek proběhne hudební představení pod širým nebem na 13 místech v centru Českých Budějovic. Zapojit se můžou amatérští i profesionální hudebníci.

Autoři | Foto Facebook Filip Koryta aka Dr. Filipitch

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České Budějovice, tanec, Slam poetry, Evropa, Filip Koryta, Jaroslav Vaněk, Tanec Praha, Česko, Helena Araújo, Halka Třešňáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní tipy: Oslavujte léto tancem, hudbou i poezií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.