Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ohňostroj a magická pódiová show rozzáří městské slavnosti Dotkni se Písku

Víkend plný koncertů, divadelních představení, dávné historie a zábavy čeká na obyvatele a návštěvníky Písku. Od 8. do 10. června vyrostou na Velkém náměstí, v Palackého sadech a Alšově náměstí tři scény, na kterých se představí nejen desítky místních, ale také známých umělců. Vstup na akci je zdarma.

„Program, který jsme letos připravili, míří na všechny generace. Žánrově jsme ho rozdělili,“ vysvětluje Josef Kašpar, ředitel Centra kultury města Písek, a dodává: „Velké náměstí bude ve znamení velkých koncertů. V pátek vystoupí Čechomor, zajímavé bude určitě představení irských Led Farmers nebo komponovaný program táborského Swing Bandu. V sobotu se na scéně objeví Janek Ledecký nebo Dalibor Janda. Velké náměstí bude také oba dva dny svědkem historické ceremonie, která nese podtitul „Od Marie Terezie k Františku Josefovi“. V Palackého sadech zazní především lidová a folková hudba. Kromě vystoupení nejpopulárnější jihočeské dechovky Babouci se zde odehraje i vystoupení řady hvězd jako je například Veselá trojka nebo Black Band."

Pro mladé publikum je připraven program na Alšově náměstí v zastřešeném mobilním planetáriu. Historické workshopy, divadlo a zábavu pro děti naleznete na Parkánech. Letošní novinkou je mobilní kryté Planetárium, ve kterém se budou v pátek a sobotu střídat youtubeři, koncerty regionálních a mladých kapel s vystoupeními vítězů pěveckého soutěže Oběžná dráha. Kapela Nebe předvede kromě zpěvu také ojedinělou projekci doplněnou o magickou pódiovou show. 

Do programu se zapojí i mnoho místních skupin, spolků i samostatných umělců, ať už v rámci hlavního programu nebo doprovodné části, kterou zajišťují další pořadatelé. Výstaviště bude patřit po oba dva dny lunaparku a adrenalinovým atrakcím, v Domě U slona budou probíhat výstavy a prohlídky, zapojí se i autosalony s výstavou novinek a veteránů, Divadlo Pod čarou nabídne Černý desky, velká páteční taneční party se uskuteční v Letním kině. Vyvrcholením bude sobotní ohňostroj nad Otavou.

Městskou slavnost zakončí tradiční nedělní bohoslužba. Modlitba ranních chval v děkanském kostele bude pokračovat modlitbou za město u Mariánského sloupu a následným průvodem z Alšova náměstí zpět do děkanského kostela, kde se uskuteční společná mše svatá.

Tisková zpráva

Štítky Dotkni se Písku, slavnost, Písek, hudba, kultura, koncert, Velké náměstí, Josef Kašpar, Janek Ledecký, Dalibor Janda, Marie Terezie Habsburská, František Josef I., divadelní představení, zábava, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohňostroj a magická pódiová show rozzáří městské slavnosti Dotkni se Písku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.