Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Alšova jihočeská galerie zve na vernisáž výstavy Kupkových ilustrací

Výstava Člověk a Země, která představí soubor 106 fascinujících černobílých kreseb a maleb tuší umělce Františka Kupky, bude v sobotu 9. června zahájena slavností vernisáží. Ta se uskuteční v Zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou od 18 hodin.

Výstava František Kupka / Člověk a Země představí soubor 106 fascinujících černobílých kreseb a maleb tuší, které jsou nepochybně Kupkovou nejrozsáhlejší ilustrační prací. Malby vznikly jako doprovod monumentální publikace Člověk a Země od francouzského geografa a teoretika anarchismu Eliséa Recluse, a zachycují různé fáze vývoje lidské společnosti a jejích kultur.

Tato kolekce je kongeniálním svědectvím, oslavou i obžalobou historie lidstva a hlubokou, nekompromisní sondou do dějin i současnosti tehdejšího světa.

Výstava bude zahájena v sobotu 9. června v 18:00 hodin vernisáží v Zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie a navštívit ji bude možné od 10. června do 7. října.

Více informací naleznete na facebooku Alšovy galerie.

 

Autoři

Štítky kultura, výstava, vernisáž, Alšova jihočeská galerie, Hluboká nad Vltavou, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, František Kupka, slavnost, Facebook, kresba, jízdárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alšova jihočeská galerie zve na vernisáž výstavy Kupkových ilustrací  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.