Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budějcké výstaviště bude dva dny patřit vojákům i Bambifestu. A hlavně také dětem

Pandury, odminovací komplety, základní zbraně, obrněná vozidla, radiolokátor a mnoho další atraktivní vojenské techniky a vybavení bude k vidění na budějckém výstavišti při dvoudenním Dětském dni s Armádou České republiky v pátek 25. a v sobotu 26. května. Druhý ročník akce nabídne také krajské kolo branné soutěže, součástí bude i Bambifest a koncert Milana Peroutky. Vstup je oba dva dny zdarma.

Dětský den s Armádou České republiky, který pořádá Krajské vojenské velitelství České Budějovice spolu s budějckýcm výstavištěm, se uskuteční už podruhé. Téměř v celém areálu bude vojenská technika všech  útvarů Jihočeského kraje. Vojáci přivezou pandury, odminovací komplety, základní vojenské zbraně, obrněná vozidla, radiolokátor a mnoho další atraktivní vojenské techniky a vybavení.

„Jsme velmi rádi, že se podařilo vytvořit tradici ve spolupráci s armádou. Letošní Dětský den bude oproti loňskému mnohem zajímavější, k vidění bude přibližně 25 kusů vojenské techniky, proběhne krajské kolo branné soutěže, součástí bude i Bambifest a koncert Milana Peroutky. Vstup je oba dva dny zdarma,“ říká Michaela Čeňková z marketingu výstaviště.

V pátek 25. května v 10 hodin odstartuje u pavilonu C1 branná soutěž s názvem Zvedněme děti od počítačů. Závod je určený pro žáky druhého stupně základních škol, kteří se do krajského kola probojovali z oblastních soutěží a je inspirovaný výcvikem výsadkářů ve Velké Británii během druhé světové války. Díky spolupráci s Československou obcí legionářskou vítězné družstvo postoupí do celostátního finále.

Legionáři se Dětského dne nejen přímo zúčastní, ale přivezou s sebou i výstavní expozici ke stému výročí vzniku republiky. Vojenskou techniku pak doplní výstava fotografií z vojenských misí.

V rámci Dětského dne se oba dva dny koná Bambifest – celostátní akce zaměřená na prezentaci aktivit dětských sdružení a středisek volného času. Vystoupí dětské taneční, pěvecké, hudební a divadelní soubory, k zapůjčení budou elektrokoloběžky, skateboardy, po oba dva dny bude fungovat miniškolička práskání bičem nebo střelba z luku. Dvoudenní Dětský den zakončí v sobotu v 17 hodin koncert Milana Peroutky a kapely Perutě.

Dětský den s Armádou České republiky začíná v pátek 25. května i v sobotu 26. května v 9 hodin, brány výstaviště se zavírají až v šest. Vstup je pro všechny zdarma. Více informací je na webu Výstaviště České Budějovice nebo na jeho Facebooku.

Tisková zpráva

Štítky zábava, společnost, kultura, voják, dětský den, Bambifest, výstaviště, České Budějovice, kongresové centrum, koncert, vojenská technologie, soutěž, Milan Peroutka, Armáda České republiky, druhá světová válka, Jihočeský kraj, Facebook, zbraň, Velká Británi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké výstaviště bude dva dny patřit vojákům i Bambifestu. A hlavně také dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.