Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

České Budějovice ožívají studentským festivalem Majáles

Neziskový festival Budějovický Majáles zahájili studenti v neděli 20. května. Týden plný pouličního umění, hudby, divadla i kina, bude bavit všechny generace až do pátku 25. května. Po celou dobu studentských oslav ale bude uzavřena ulice Sokolský ostrov.

Nejen studenti se mohou těšit na nabitý program, který nabídne plno hudebních vystoupení, řadu přednášek, ale i naprostou novinku – loďokino. Při tomto nevšedním filmovém promítání se budou účastníci plavit na loďkách na slepém rameni Malše v Českých Budějovicích.

Další zajímavou událostí bude i přednáška žurnalistky Sašy Uhlové, která v současné době píše pro internetový web A2larm. V Café Datel bude přednášet o svém projektu Hranice práce, při němž mapovala pracovní podmínky nekvalifikovaných a nízkopříjmových skupin obyvatel České republiky. Zjistěte, co obnáší, práce v žiletkárně, nemocniční prádelně či třídírně odpadu.

ČTĚTE TAKÉ: Loďokino, Piknik či velkolepá open air show. To vše a mnohem více přinese Budějovický Majáles

Kvůli studentské bude veselí je ve městě uzavřena pozemní komunikace v ulici Sokolský ostrov, a to od neděle 20. května do soboty 26. května. Podle mluvčí českobudějovického magistrátu Jitky Welzlové není objízdná trasa stanovena.

 

Autoři | Foto Budějovický Majáles

Štítky Majáles, Budějovický Majáles, studenti, program, hudba, kino, České Budějovice, festival, umění, divadlo, slavnost, Česko, Malše, přednáška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice ožívají studentským festivalem Majáles  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.