Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějcká scéna nabídne dvoudenní festival Gejzír a další hudební nálož

Následující víkend přinese plno možností na kulturní vyžití. Můžete se těšit na dvoudenní rock-metalový festival Gejzír, bude také zahájen studentský festival Majáles, ale nebude chybět ani divadlo a party.

Pátek 18. května

Českobudějovický Gejzír – dvoudenní rock-metal fest open air – České Budějovice – Pátek 17:00, Sobota 10:00

Zažijte rock-metalový večer v podání kapel Warhawk, Tarok, Iron Maiden, Rentgen, Prasklej Jogurt, Nightwings. Vše se bude odehrávat v Budějckých ulicích – na Pražské třídě, Strakonické a sjezdu z Nádražní ulice, v areálu zahrádkářské kolonie. Pohodová muzika zazní i v sobotu – těste se na folk, country, tramp v podání Želiborů a přátelé, Drc, Weekend, Zbyšek Raška, Honza Bican a kapely Sešlí přátelé, Honza Franc, Apple Band, Semtam a Vojta Zícha, Spolektiv.

Cigansku Diabli – koncert KD Vltava – 19:00

Cigánski Diabli je jedinečné seskupení vynikajících hudebníků, jejichž vášeň pro hudbu a originální díla jsou nezapomenutelným zážitkem. Jejich virtuozita a jedinečné propojení různých stylů jim přineslo úspěch na koncertních pódiích na 5 kontinentech ve 35 zemích světa. Orchestr spolupracuje s mnoha předními symfonickými orchestry, dirigenty, zpěváky a instrumentalisty různých hudebních žánrů - Ramón Vargas, Lucie Bílá, Gipsy Kings, Rick Astley, Paul Gulda & Vídeňské sláčikové kvarteto, Filharmonie B.Martinu Zlín, Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu Bratislava a jin.

Naked Professors + Banjaluka – Velbloud Music Bar – 21:00

Naked Professors zpříjemní večer irskými lidovými písněmi a bude to večer plný zpěvu, tance a dobré nálady. K tomu zahraje ještě kapela Banjaluka, novější formace nikoliv nováčků, ale ostřílených budějovických muzikantů a herců. Odnesete si folk-rockový zážitek.

Sobota 19. května

Ještě jednou profesore – Divadlo U Kapličky – 19:00

Vysokoškolský profesor literatury, nudící se ve vadnoucím manželství, touží po romantickém zážitku. Využije proto nabídku počítačového experta, díky níž je přenesen do prostředí svého oblíbeného historického románu. Vděčný motiv současníka, který se ocitne v jiné době, vyvolává celou škálu komických situací. Divadelní hru uvádí studentský divadelní soubor Šramot.

Devadestátky – Klub K2 – 21:00

Jako pravidelně každou třetí sobotu v měsíci v budějckém klubu K2 zazní hity pouze z 90 let. Teší se na vás Dj Daniel Čechtický.

Neděle 20. května

Představení ZUŠ Piaristické náměstí - Cesta kolem světa za 80 dnů? – Horká vana – 20:00

Volně na motivy Julesa Verna. Podnikněte spolu s Mr. Foggem a jeho věrným sluhou Proklouzem dobrodružnou i vtipnou cestu po exotických končinách naší zeměkoule, kde se to jen hemží osobitými osůbkami, protřelými novináři a slídivými detektivy.

Pondělí 21. května

Básnění v ulicích – Černá věž – 14:00

Poezie ožívající v danou chvíli, pro publikum kolemjdoucích. Autoři a recitátoři z okolí Českých Budějovic představí své i cizí verše a pokusí se vnést trochu z básní do našeho každodenního shonu. Vystoupí například Šimon Leitgeb, Jan Nepomuk Piskač, Václav Křenek a mnoho dalších.

Kupé na půdě – talk show – Jihočeské divadlo, Studiová scéna Na Půdě – 19:30

Na sklonku roku 2017 se v Českých Budějovicích objevila, vyřazená z vlakového kupé, koženková sedačka, pro niž jsme chtěli najít druhý život. Dostali jsme doporučení na dva profesionály, Pavla Pláteníka a Karla Krautgartnera, kteří se recyklováním podobných objektů dlouhodobě zabývají. Slovo dalo slovo a je tu pilotní díl z (re)cyklu vybroušené talkshow Kupé Na Půdě.

Autoři | Foto Facebook Cigansku Diabli

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, festival, hudební skupina, gejzír, majáles, Iron Maiden, Jules Verne, Rick Astley, Ramón Vargas, Lucie Bílá, Karel Krautgartner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějcká scéna nabídne dvoudenní festival Gejzír a další hudební nálož  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.